4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Programul activităților Casei de Cultură Pașcani din acest an – DOC

Programul de activități cultural-artistice din acest an al Casei de Cultură Mihail Sadoveanu din municipiul Pașcani va fi supus dezbaterii legislativului local în ședința de la sfârșitul acestei luni. Potrivit documentelui, ar urma să aibă loc aceleași manifestări ca și în anii trecuți. Anul a început cu marcarea Zilei Naționale a Culturii și cu un concert folcloric de Ziua Unirii.

În februarie, ar urma să aibă loc un spectacol de Dragobete – sărbătoarea iubirii la români, cu un buget estimativ de 5.000 de lei. Luna martie va aduce un spectacol de mărțișor – 26.000 de lei, manifestări închinate povestitorului Ion Creangă și activități de Ziua Internațională a teatrului de păpuși și Ziua Mondială a Teatrului.

Aprilie aduce un spectacol al Trupei Prometeu a Casei de Cultură și manifestări dedicate sărbătorilor pascale.

În mai vor fi patru activități cu ocazia Zilei Europei și cea a Eroilor, simpozionul dedicat academicianului, Constantin Ciopraga și un spectacol aniversar al Ansamblului Rapsozii Siretului.

Prima lună de vară debutează cu mai multe activități dedicate Zilei Internaționale a Copilului, dar și un spectacol, intitulat Sărbătoarea muzicii cu un buget estimativ de 40.000 de lei.

În iulie vor avea loc Zilele Municipiului, iar Casa de Cultură va avea propriile activități, și anume, expoziții și spectacole. De asemenea, va organiza Târgul Meșterilor Populari.

În restul perioadei de vară, instituția ar urma să organizeze ateliere recreative pentru copii: desen, dans, muzică, teatru și altele, dar cu o finanțare modestă, de doar 2.000 lei și un concert al fanfarelor, cu un buget de 10.000 lei.

Următoarele activități vor avea loc în octombrie – noiembrie, Festivalul Curcubeul Artelor și Rampa Teatrală, fiecare câte 15.000 de lei și Luna Culturii la Pașcani – 32.000 de lei.

Decembrie va aduce magia sărbătorilor de iarnă prin diferite spectacole și concerte de colinde, dar și prin festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, ultima manifestare care închide programul de activități.

Potrivit documentului înaintat administrației locale pentru programul de activități, instituția va aloca din subvenția bugetară 330.750 lei, în condițiile în care toate manifestările din lista ar costa 450.000 lei. Din acest motiv, o parte din activitățile din decembrie nu sunt bugetate iar conducerea instituției de cultură solicită o suplimentare pe parcursul anului.

Lista completă a activităților o puteți consulta AICI.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow