More

  Procurorii din Hârlău au arestat un bărbat care și-ar fi violat propria fiică

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 10.12.2019, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul H.P. pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, prev. de art. 218 alin. (1) şi alin. (3) lit. b) şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal , toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) şi art. 41 Cod penal.

  Din probatoriu administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că:

  –               în noaptea de 24.11.2019, orele 23:25, numitul H.P. a fost depistat în trafic, pe DJ 282 în com. Gropniţa, jud. Iaşi, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda, aflându-se sub influenţa alcoolului, respectiv 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testului cu aparatul etilotest marca Drager Arze 0505.

  –               în noaptea de 28/29.11.2019, numitul H.P., prin constrângere şi folosirea forţei, a întreţinut mai multe raporturi sexuale neconsimţite cu fiica sa majoră, în imobilul unde locuiau împreună.

  Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului  penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

  Comunicat de presa al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Luni de vară fără activități culturale

  De câteva luni de zile, la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” din municipiu s-a întrerupt activitatea culturala. Mai exact, din luna martie, de când...

  Lucrări de modernizare a Centrului de Primiri Urgente din Târgu Frumos

  A început procesul de modernizare a clădirii unde funcționează Centrul de Primiri Urgente din Târgu Frumos. Lucrările au demarat cu schimbarea totala a acoperișului,...

  Scenariu alarmant: într-o lună se dublează numărul de cazuri noi de COVID-19

  Secţii de Terapie Intensivă supraaglomerate, 70 de decese pe zi şi peste 2.800 de noi infectări zilnic. Asta se aşteaptă specialiştii în sănătate publică...

  Opinii