Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 10.12.2019, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul H.P. pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, prev. de art. 218 alin. (1) şi alin. (3) lit. b) şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal , toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) şi art. 41 Cod penal.

Din probatoriu administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că:

–               în noaptea de 24.11.2019, orele 23:25, numitul H.P. a fost depistat în trafic, pe DJ 282 în com. Gropniţa, jud. Iaşi, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda, aflându-se sub influenţa alcoolului, respectiv 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testului cu aparatul etilotest marca Drager Arze 0505.

–               în noaptea de 28/29.11.2019, numitul H.P., prin constrângere şi folosirea forţei, a întreţinut mai multe raporturi sexuale neconsimţite cu fiica sa majoră, în imobilul unde locuiau împreună.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului  penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat de presa al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider