Prin rechizitoriul din data de 11.12.2019 emis într-o cauză penală s-a dispus trimiterea în judecată:

         – în stare de arest la domiciliu în prezenta cauză, a inculpatei C.A.E. pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă la infracţiunea de înşelăciune” faptă  prev şi ped. de art. 32 alin.1 raportat la art. 244  alin.1-2  din  Cod Penal, cu aplic. art. 77 lit. a Cod Penal.

-în stare de arest preventiv în prezenta cauză, a inculpatei Ș.I.M. pentru comiterea   infracțiunii de ,, complicitate la tentativa de înșelăciune,, prev. de art. 48 alin.1 raportat la art. 32 alin.1 și art. 244 alin.1-2 Cod Penal cu aplic. art. 77 lit. a Cod Penal.

-în stare de detenție a inculpatului C.T. pentru comiterea infracțiunii de ,,tentativă la infracțiunea de înșelăciune,, prev. de art. 32 alin.1 rap. la art. 244 alin.1-2 Cod Penal, cu aplic. art. 41 alin.1 Cod Penal și art. 77 lit. a Cod Penal.

         În fapt, s-a reținut că, în data de 10.09.2019  inculpatul C. T. a contactat-o telefonic pe persoana vătămată A. M. din comuna Ruginoasa, jud. Iași și i-a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă în sensul că fiica acesteia ar fi suferit un accident rutier în Mun. București și se află internată la Spitalul Floreasca, sub îngrijirea medicului P. A. în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale. Apoi inculpatul C.T. i-a solicitat persoanei vătămate suma de 20.000 lei necesar  presupusei intervenții chirurgicale, sumă ce urma a fi dată, în baza unei înţelegeri prealabile, inculpatelor C. A. E. şi  Ş. I. M., în calitate de ,, reprezentante ale Casei de Asigurări de Sănătate Iași’’, care s-au deplasat la domiciliul persoanei vătămate A.M., însă datorită intervenţiei unor martori  suma de bani  nu le-a mai  fost remisă.

         Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situaţie, nu poate înfrânge prezumţia de nevinovăţie.

Comunicat de presa PJ Pascani

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider