-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Probleme cu audientele la Primaria Pascani

Probleme cu audientele la Primaria Pascani. In ultimile doua saptamani de zile intalnirea cetatenilor cu reprezentantii administratiei locale, programata de regula in fiecare zi de joi, nu au mai avut loc iar in acesta saptamana a fost devansata din cauza programului edilului municipiului. Mai exact primarul Marius Pintilie nu a sustinut audientele pe 24 noiembrie a.c. deoarece a participat la o sedinta la ADR N- E Piatra Neamt iar pe 1 Decembrie institutiie publice au fost inchise. De asemenea joi, 8 Decembrie a.c edilul va participa la sedinta Adunarii Generale a Actionarilor asociatiei judetene de apa si canalizare – ARSACIS, iar audientele din acesta saptamana vor avea loc miercuri de la ora 09.00, se arata intr-un comunicat de presa.

„Datorită faptului că primarul Marius Pintilie va participa joi la o ședință a Adunării Generale ARSACIS, ce se va desfășura la Iași, programul de audiențe de săptămâna aceasta va fi susținut miercuri, 7 decembrie, începând cu ora 9:00. Rugăm cetățenii care doresc să se înscrie, să o facă până mâine, 6 decembrie, ora 13:00. Cererile depuse în ultimele 2 săptămâni în care audiențele nu au avut loc, râmân valabile pentru miercurea aceasta” se arata intr-o informare postata pe pagina de Facebook.

De regula, in astfel de situatii, audientele nu sunt anulate sau reprogramate ci sunt sustinute de viceprimar sau de secretarul general al Primariei, dar la Pascani o astfel de masura a fost luata doar cand primarul a fost plecat in concediu.
De asemenea atat viceprimarul cat si consilierii locali ar trebui sa acorde contribuabililor audiente periodice, conform prevederilor legale si sa organizeze intalniri cu cetatenii, cel putin o data pe trimestru, obligatii care nu au fost indeplinite. Viceprimarul Cristian Ratoi sustine ca nu poate sustine audiente decat cu acordul primarului iar cei din opozitie motiveaza ca Primaria nu le-a pus la dispozitie un birou pentru intalnirea cu cetatenii, desi au fost facute numeroase solicitari.

Mentionam ca tot conform Codului Administrativ alesii locali trebuie sa prezinte informari periodice privind problemele ridicate de cetateni in cadrul intalnirilor periodice si cate un raport anual de activitate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow