2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Prins de polițiști cu o mașină burdușită de petarde

Peste 140 de kg de articole pirotehnice deținute fără drept au fost confiscate de poliţiştii ieşeni pe parcursul acțiunii ,,Foc de Artificii”. Peste 50 de persoane sunt cercetate penal pentru nerespectatrea legislației privind articolele pirotehnice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, prin Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a acţionat la nivel judeţean, în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au efectuat 37 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 10 juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice. De asemenea, au constatat 51 de infracţiuni, fiind efectuate cercetări în cauze penale. Totodată, au fost confiscate 144 de kilograme de articole pirotehnice.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii ieşeni au desfășurat activități de informare în școlile din judeţ.

În această perioadă nu au fost înregistrate răniri de persoane cauzate de folosirea necorespunzătoare sau neautorizate a articolelor pirotehnice.

La data de 25.11.2017, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani au depistat pe raza localităţii Cristeşti, pe DN2-E85, un tânăr ce transporta cu o autoutilitară,  fără drept, peste  30.000 de articole pirotehnice din categoria F2.

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept ”, faptă prev şi ped. de art. 37, lit. a din Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Măsuri de relaxare pentru sărbători şi testarea PCR la intrarea în ţară, pe agenda CNSU – surse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor...

Deputat, Vasile Toma: Relansarea Programului Tomata, gura de oxigen salvatoare pentru agricultorii români și produsele autohtone

C.P. Luptă pentru supraviețuire. Aceasta a caracterizat în ultimii 2 ani, activitatea agricultorilor români, care au fost...

Anunt de mediu

ANUNŢ PUBLIC SC EMILY IMPEX SRL Motca, titular al activităţii Taierea si rindeluirea lemnului, comert cu ridicata a...

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI