2.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Primul păşcănean cu noul coronavirus. Cel puţin 5 cadre medicale, izolate şi testate

 

Un bărbat în vârstă 58 de ani din zona Vale Paşcani. Paşcani a fost depistat pozitiv cu COVID – 19. Pacientul a fost transportat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică la Clinica de Boli Infecţioase din Iaşi.
Cu o zi înainte, sâmbăta în jurul orei 12.00, bărbatul a venit la Spitalul de Urgenţă din Paşcani cu probleme respiratorii. Medicii de la Compartimentul de Urgente l-au preluat şi izolat imediat dupa care a  fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. I-au fost recoltate probe şi au fost trimise la laboratorul din Iaşi. După aflarea rezultatelor a fost trimisă o ambulanta specială pentru preluarea  pacientului.
Managerul spiţatului, doctorul Daniel Bechir spune că bărbatul a mai fost la spital cu câteva zile în urmă, pe 24 martie cu simptome minore de respiraţie. Atunci a fost consultat la secţia de boli infecţioase din Paşcani.
Pacientul a povestit că pe data de 14 martie a participat la un praznic la care era prezentă şi o rudă, o femeie întoarsă de curând din Anglia.
Conform procedurii, se face o anchetă epidemiologica pentru stabilirea persoanelor care au intrat în contact cu pacientul infectat cu noul coronavirus. Primii care urmează să fie autoizolaţi la domiciliu şi testaţi sunt cadrele medicale de la secţia de Boli Infecţioase. Ar fi vorba despre 5 persoane, medici şi asistente. De asemenea urmează să fie identificaţi, izolaţi şi testaţi membrii familiei.
Vom reveni cu amănunte.

Alte articole

A fost deschis un nou sens giratoriu în Pașcani

Miercuri, 29 noiembrie, a fost deschis sensul giratoriu din...

Bătălie pe proiectul modernizării străzilor din Paşcani

Administraţia municipiului Paşcani pare hotărâtă să modernizeze toate străzile...

Sedință amânată din cauza unor dispute intre primar si consilieri

Ședința cu probleme in legislativul pascanean. Nici unul din...

Clădire istorică cu termopane și materiale moderne, la Pașcani

La Palatul Cantacuzino din municipiul Pașcani, clădire considerată monument...