0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Primarul Pintilie se “sacrifica” sa crească taxele si impozitele locale, după majorarea salariilor

La scurt timp după majorarea substanțială a salariilor funcționarilor si personalului contractual, primarul Marius Pintilie anunță o modificare, cel mai probabil o creștere a taxelor si impozitelor locale pentru anul 2022. Anunțul a fost făcut in cadrul conferinței săptămânale de presa, susținută de acesta data in curtea Palatului Cantacuzino, obiectiv aflat in renovare.

Edilul a spus ca in luna septembrie va avea loc o analiza pe acesta tema, apoi va pregăti un proiect de hotărâre care sa fie supus aprobării Consiliului Local, in acesta toamna.

Primarul Pintilie a explicat ca este un sacrificiu politic asumat de actuala conducere pentru a putea face investițiile promise in campania elecorala si ca pe langa fondurile europene si cele guvernamentale municipalitatea are nevoie de bani si din taxele si impozitele colectate de la cetățeni.
Subiectul a fost deja discutat in coaliția politica care asigura majoritatea din Consilul Local, cu viceprimarul Cristian Ratoi.

Edilul a arătat ca unele taxe si impozite, mai ales cele pe proprietate ar urma sa fie majorate iar dacă va fi cazul, alte taxe mai mari vor fi diminuate.
Proiectul va fi conceput in urma unei analize comparative cu alte localități din țară, mai ales cu municipiul Roman. Se va avea in vedere nevoile financiare ale administratiei locale, pentru investiții, dar si protejarea mediului de afaceri a mai spus primarul Marius Pintilie.

Menționăm ca la Pașcani taxele si impozitele locale au fost doar indexate cu rata inflației, in ultimii ani de zile, cele pe proprietate fiind printre cele mai mici din țară.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow