6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

Deși în Pașcani sunt câteva zone cu acces liber la internet, serviiile nu prea sunt folosite. Un prim motiv în acest sens îl reprezintă faptul că cei mai mulți nu cunoasc zonele unde se pot conecta la rețeaua publică de internet, iar o altă explicație este și faptul că semnalul wireless este slab, iar viteza de navigare este scăzută sau cu acoperire mică. De asemenea, cei mai mulți obișnuiesc să folosească conectarea la datele mobile, resurse care sunt mai accesibile și mai sigure.

Cetățenii, dar și cei care ajung prin Pașcani se pot conecta la rețeaua publică de internet WiFi4Eu.

Precizăm că în momentul de față sunt zece astfel de zone ale municipiului unde au fost amplasate echipamente wireless care să asigure utilizatorilor accesul gratuit. Astfel, puteţi naviga pe internet de pe tablete sau telefoanele mobile dacă vă aflaţi pe Esplanada din Vale, în fata Primăriei sau Casei de Cultura sau în Parcul Municipal. De asemenea, în zonele terenurilor de sport de la şcolile din suburbii au fost montate echipamente wireless cu acces gratuit.

Reţelele finanţate prin WiFi4EU nu vor colecta date cu caracter personal, iar costurile pentru intretinerea punctelor de acces la internet gratuit sunt acoperite  de Municipiul Pașcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow