-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Primăria Pașcani, nici un leu, nici o acțiune de Ziua Copilului

Primăria Municipiului Pașcani nu cheltuie nici un leu pentru a face o bucurie celor mici, de Ziua Internațională a Copilului. Singurele activități de 1 iunie sunt pregătite de Casa de Cultura si Biblioteca Municipala dar sumele alocate din bugetele institutiilor sunt modice. Rușinea este spălată si de o asociație din Pașcani care s-a implicat in fiecare an in organizarea de astfel de evenimente, dar de acesta data, din resurse proprii. Unul dintre consilierii pascaneni a sesizat acesta situație si a cerut lamurii in ședința ordinara care a avut loc luni 31 martie, începând cu ora 10.00.
Mihai Dediu de la PSD a întrebat ce activități a pregatit Primăria Pașcani si bani au fost alocați pentru sărbătorirea Zilei Copilului.

Președintele de ședința, consiliera Mihaela Spiridon a explicat ca sunt programate acțiuni organizate de casa de Cultura si Asociația Șansa in parteneriat cu Primăria Pașcani.
De asemenea administratorul public Claudiu Bodoasca a spus ca Primăria nu a alocat bani, dar sprijină logistic organizarea evenimentelor de 1 Iunie si ca instituția nu are suficienți salariați pentru a programa si alte evenimente, iar activitățile organizate de Casa de Cultura sunt finanțate de la bugetul local.

Casa de Culura Mihail Sadoveanu din Pașcani are la dispoziție doar 6000 lei pentru organizarea evenimentelor de 1 Iunie. Banii vor fi cheltuiți pentru diplome si insigne dar si câteva dulciuri care vor fi împărțite participanților. Fiecare copil va primi câte o ciocolata, o napolitană, un suc si o punga de cipsuri. Foarte putin, in comparație cu alte localități din județ. De exemplu la Deleni Primăria a cheltuit 25 000 lei pentru cadourile copiilor. Si la Tătăruși administratia a cheltuit câteva zeci de mii de lei pentru a oferi dulciuri la peste 500 de copii.

Cu excepția anului trecut, când a fost instituita starea de urgență, din cauza pandemiei, si la Pașcani erau bugetate diverse activități. Printre ele se numără si premierea elevilor cu rezultate bune la olimpiade si concursuri. In acest an acțiunea nu a mai fost organizata, fără nici un motiv.

Menționăm ca in anul 2019 administratia locală din Pașcani a alocat de la bugetul local 80 000 lei iar in 2020, 60 000 lei, pentru activitățile dedicate Zilei Internationale a Copilului. 

FOTO – Marius Pintilie, primarul municipiului Pascani

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow