Unii comercianţi şi prestatori de servicii din Paşcani majorează preţurile în luna august, odată cu revenirea acasă, în vacanţă, a păşcănenilor plecaţi la muncă în străinătate.

Scumpirile nu prea au legătură cu creşterea altor costuri ci mai degrabă cu faptul că potenţialii clienti au mai mult bani de cheltuială.

Metodă este folosită mai ales de unele firme de taximetrie pentru care lunile de vară şi sărbătorile de iarnă sunt cele mai bune perioade de câştig.

Astfel de la începutul acestei luni aproape toate firmele de taxi au anunţat majorarea preţurilor de călătorie,  deşi în ultima perioadă tarifele la carburanţi sunt în medie mai mici decât acum câteva luni.

De exemplu la “Taxi Ovidiu” tariful pentru o cursă pe timp de zi a crescut de la 1,99 la 2,20 lei km iar pe timp de noapte de la 2, 49 la 2,70 lei/km. La BET Taxi preţul a fost majorat de la 1,99 la 2,19 lei km/zi şi de la 2,49 la 2,59 lei km pe timp de noapte iar la “Taxi Todirascu” de la 1,99 la 2, 22 lei km zi şi de la 2,49 la 2, 70 lei/km noaptea. ZAH TAXI este singura societate care nu a modificat tarifele. Cam aceleaşi majorări le-au făcut şi taximetriştii care lucrează pe cont propriu.

Noile preţuri au fost avizate de Primăria Paşcani. Ele ar putea să scadă din toamnă, după terminarea concediilor, când cererea este mai mică, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi.
Şeful Serviciului de Transport, Vasile Turcu susţine că ele se încadrează în limitele unei hotărâri a Consiliului Local, nr 53, care nu a mai fost actualizata din anul 2009. Conform documentului tariful maxim pe timp de zi la Paşcani ar putea fi de 3,2 lei km iar pe timp de noapte 4,8 lei/km.

Slider


loading...
Slider