More

  Prescolarii de la Centrul de zi Scobinti, in vizita la gradinitele din Hirlau

  Prescolarii de la Centrul de zi din Scobinti au fost in vizita la gradinitele cu program prelungit si normal din orasul Hirlau, la sfarsitul saptamanii trecute. Micutii s-au uitat impreuna la un spectacol de teatru de papusi, au primit in dar jucarii, felicitari si inimoare de hartie, au luat pranzul si s-au distrat. Au legat prietenii si au promis sa se viziteze reciproc mai des.

  Zi de neuitat pentru zeci de prescolari din Hirlau si o comuna apropiata. In cadrul proiectul judetean „Scoala pentru Valori Autentice”, prichindeii de la Centrul de zi Scobinti au fost in vizita la doua gradinite din oras. Au dansat si cantat impreuna, si-au daruit baloane colorate unii altora si jucarii pe care sa le aiba ca amintire.

  Micutii s-au bucurat si de un spectacol pus in scena de actorii de la teatru de marionete „Aschiuta”. Veseli ca au vazut personajele preferate din povestile copilariei, au imbratisat cu putere papusile.

  La pranz, au mancat impreuna la Gradinita cu Program Prelungit, unde au fost serviti ca la carte.

  In cadrul evenimentului organizat de gradinitele din Hirlau, copilasii au invatat cum sa fie mai buni, mai intelegatori si mai iubitori. Totul sub un singur cuvant: „toleranta” – tema acestei luni in cadrul proiectului judetean.

  Partenerii de pe perioada lunii februarie sunt Asociatia „Salvati Copiii” Iasi, Teatru de marionete „Aschiuta” si Centrul de zi Scobinti.

  Nu este prima data cand cele trei institutii colaboreaza. In cadrul „Saptamanii legumelor si fructele donate”, cei din Hirlau au dus o cantitate impresionanta de alimente celor din Scobinti.

  Mentionam ca „Scoala pentru Valori Autentice” propune in fiecare luna cate o tema, pentru dezvoltarea si implicarea copiilor si a profesorilor. In martie, va fi „receptivitatea fata de frumos”, „incredere” in aprilie, „respect” si „onestitate” in mai si iunie. Cele mai frumoase activitati vor fi premiate de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

   

   

   

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  Lege pentru colectarea selectivă a frunzelor. Amenzi usturătoare pentru gospodarii care mai dau foc la frunze în curte

  Ştiţi mirosul de la ţară, din fiecare toamnă şi primăvară, când oamenii îşi fac curat în grădini şi ard vegetaţia uscată? Luaţi-vă adio de...

  Cum va fi recuperată materia predată în timpul şcolii online. Profesorii, plătiţi cu 100 de lei pe oră

  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că Ministerul pregăteşte o OUG care prevede organizarea de ore, cu prezenţa fizică a elevilor, pentru recuperarea materiei pierdute...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI