1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Prescolarii de la Centrul de zi Scobinti, in vizita la gradinitele din Hirlau

Prescolarii de la Centrul de zi din Scobinti au fost in vizita la gradinitele cu program prelungit si normal din orasul Hirlau, la sfarsitul saptamanii trecute. Micutii s-au uitat impreuna la un spectacol de teatru de papusi, au primit in dar jucarii, felicitari si inimoare de hartie, au luat pranzul si s-au distrat. Au legat prietenii si au promis sa se viziteze reciproc mai des.

Zi de neuitat pentru zeci de prescolari din Hirlau si o comuna apropiata. In cadrul proiectul judetean „Scoala pentru Valori Autentice”, prichindeii de la Centrul de zi Scobinti au fost in vizita la doua gradinite din oras. Au dansat si cantat impreuna, si-au daruit baloane colorate unii altora si jucarii pe care sa le aiba ca amintire.

Micutii s-au bucurat si de un spectacol pus in scena de actorii de la teatru de marionete „Aschiuta”. Veseli ca au vazut personajele preferate din povestile copilariei, au imbratisat cu putere papusile.

La pranz, au mancat impreuna la Gradinita cu Program Prelungit, unde au fost serviti ca la carte.

In cadrul evenimentului organizat de gradinitele din Hirlau, copilasii au invatat cum sa fie mai buni, mai intelegatori si mai iubitori. Totul sub un singur cuvant: „toleranta” – tema acestei luni in cadrul proiectului judetean.

Partenerii de pe perioada lunii februarie sunt Asociatia „Salvati Copiii” Iasi, Teatru de marionete “Aschiuta” si Centrul de zi Scobinti.

Nu este prima data cand cele trei institutii colaboreaza. In cadrul „Saptamanii legumelor si fructele donate”, cei din Hirlau au dus o cantitate impresionanta de alimente celor din Scobinti.

Mentionam ca „Scoala pentru Valori Autentice” propune in fiecare luna cate o tema, pentru dezvoltarea si implicarea copiilor si a profesorilor. In martie, va fi „receptivitatea fata de frumos”, „incredere” in aprilie, „respect” si „onestitate” in mai si iunie. Cele mai frumoase activitati vor fi premiate de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

 

 

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ministrul Dezvoltării, întalnire cu primarii pentru proiectele de investiții

Tolba cu promisiuni privind proiectele de investitii in judetul...

Neînțelegeri privind locurile de parcare în spatele blocului Crizantema din Pașcani

Neintelegeri privind locurile de parcare intre locatari si unii...

Tineri prinși cu mașina furată, într-o benzinărie din Pașcani – VIDEO

Patru tineri ce au furat o masina de teren...

Anul Nou pe vechi, în Pașcani, Târgu Frumos și localitățile din apropiere. Festival de datini la Drăgușeni – FOTO

Este mare sarbatoare in aceasta seara pentru crestinii ortodocsi...