-5.2 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Termen prelungit pentru depunerea declaratiilor la salubritate. Pascanenii nu stiu ce sa faca, consilierii cer campanii de informare

Termenul pentru depunerea declaratiilor de salubritate ar putea fi prelungit pentru a doua oara. Primarul municipiului intentioneaza sa propuna intr-o sedinta extraordinara aceasta modificare, iar ultima zi sa fie 31 martie 2018. Asta pentru ca toti pascanenii sa aiba timp sa isi depuna documentele si mai ales sa fie informati despre aceasta taxa si cum trebuie sa completeze cererile.

Administratia din Pascani intentioneaza sa decaleze din nou termenul de completare a declaratiilor de impunere pentru taxa de salubritate. In cadrul sedintei de astazi a Consiliului Local, primarul a anuntat ca intentioneaza sa propuna intr-o sedinta extraordinara ca termenul sa fie prelungit pana la data de 31 martie anul curent pentru ca toti pascanenii sa aiba timpul necesar.

Discutiile au avut loc la sfarsitul sedintei de astazi dupa ce consilierii din opozitie au atras atentia ca pascanenii nu prea au inteles ce trebuie sa faca si cum va fi platita taxa de salubritate. Consiliera, Mihaela Spiridon, a spus ca a primit multe intrebari mai ales din partea oamenilor in varsta si a celor care nu se pot deplasa.

Pentru rezolvarea acestei probleme, consilierii au cerut primariei sa demareze o campanie de informare in randul cetatenilor, mai ales prin intermediul celor doua televiziuni locale. Mai mult, consilierul, Vasile Avramiuc, a solicitat ca functionarii publici sa mearga acasa la pascaneni pentru a-i ajuta sa completeze declaratiile si pentru a verifica corectitudinea informatiilor.

Mentionam ca la Pascani plata serviciului de salubritate pe factura a fost inlocuita cu taxa de salubritate in valoare de 10.16 lei/persoana/luna. Cetatenii trebuia sa completeze o declaratie de impunere cu numarul de persoane din locuinta. In lipsa acestui document, ei ar urma sa plateasca automat pentru patru persoane. Taxa se plateste la ghiseele Finantelor Publice Locale din oras.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow