5.3 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

„Povești în grădina senzorială” la Școala Gimnazială Specială Pașcani

C.P. Școala Gimnazială Specială Pașcani în parteneriat cu Asociația GoCare România este câștigătoarea unui nu proiect finanțat de către Fundația pentru Comunitate prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, Povești în grădina senzorială. Prin intermediul acestui proiect Școala Gimnazială Specială Pașcani împreună cu Asociația GoCare România vor amenaja un spațiu în curtea școlii sub forma unei grădini de stimulare multisenzorială.

Necesitatea amenajării unui asemenea spațiu este cu atât mai mare cu cât numărul copiilor cu deficiențe severe și autism este în continuă creștere, iar necesitatea unor noi forme de terapii pentru aceste categorii de copii este de actualitate.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea calitații serviciilor terapeutice oferite elevilor cu nevoi speciale prin amenajarea și dotarea unui spațiu destinat desfășurării unor activități de stimulare senzorială de care să beneficieze copii cu deficiențe severe, autism și deficiențe mentale severe din ciclu primar și nu numai din municipiul Pașcani și din localitățile limitrofe.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie emoțională sau terapie prin artă pentru copii care trăiesc cu dizabilități, suferă de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Povești în grădina senzorială este al patrulea proiect prin care Fundația Pentru Comunitate sprijină dezvoltarea școlii noastre. Prin finanțările anterioare la nivelul școlii s-au înființat atelierul de artterapie prin tehnica olăritului și camera de stimulare multisenzorială.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow