31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Posesorii de buletine expirate, care nu apucă să le reînnoiască, pot vota la alegerile parlamentare cu cele vechi

Pandemia a schimbat şi regulile pentru alegeri. Cine are un buletin expirat nu trebuie să se mai înghesuie la ghişee pentru a-l reînnoi. Va putea merge la urne cu buletinul vechi. Decizia a venit de la Biroul Electoral Central şi se aplică doar pentru alegerile parlamentare din decembrie. Regula este valabilă şi pentru cei care votează în diaspora.

Nu toate actele expirate sunt acceptate la scrutinul din 6 decembrie. Ci doar cele al căror termen de valabilitate a încetat în timpul pandemiei.

Constantin Mituleţu, preşedinte AEP: „Toate aceste acte sunt prelungite de drept datorită stării de alertă care a intervenit în ultimele luni şi toate actele care au expirat începând cu 1 martie se consideră a fi valabile pentru a-şi exercita dreptul de vot cetăţenii români.

La fel s-a întâmplat şi la alegerile locale de la sfarsitul lunii septembrie. Totuşi, cine alege să-şi schimbe buletinul în ziua votului va beneficia de aceeaşi măsură ca în trecut: va primi cartea de identitate în aceeaşi zi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI