23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Noi reguli pentru folosirea autobuzelor la Pascani

Comunicat: Avand in vedere ca serviciul public de transport local de calatori pe raza Municipiului Pascani este efectuat in prezent de catre SC CLP ECOSERV SRL Pascani, conform Contractului de delegare nr.15888/16.09.2020;
Avand in vedere prevederile Legii 55/2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificari si completari ulterioare si ale Ordinului MAI nr. 79/2020, privind masuri si reguli in domeniul transporturilor, pe perioada starii de alerta, pentru prevenirea raspandirii COVID-19;
In conformitate cu prevederile HG nr. 856/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
Avand in vedere numarul mare de cazuri de imbolnavire inregistrate in judetul Iasi, SC CLP ECOSERV SRL aduce la cunostinta publica, ca incepand cu data de 19.10.2020, se vor impune o serie de restrictii in ceea ce priveste transportul public de calatori, dupa cum urmeaza :

1. În zona ușii de acces a pasagerilor, în interiorul mijlocului de transport, se vor monta dozatoare cu soluții dezinfectante pe bază de alcool. Înainte de plecarea în cursă, se efectuează obligatoriu curățenia și dezinfecția mijlocului de transport.
2. Pe durata efectuării cursei, conducătorul auto va purta mască de protecție, astfel încât să-i acopere gura și nasul.
3. Pentru accesul la bordul mijlocului de transport și pe toată durata călătoriei, pasagerii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să le acopere gura și nasul.
4. Spațiul destinat conducătorului mijlocului de transport va fi separat fizic sau primul rând de scaune va fi păstrat liber, pentru a evita interacțiunea socială.
5. Conducătorii mijloacelor de transport au obligația de a păstra distanța socială, în timpul pauzelor pe drum, și să evite contactul cu alte persoane.
6. La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă de siguranță unul față de celălalt de 1,5 metri.
7. Accesul pasagerilor în mijlocul de transport se realizează pe ușa din față, iar coborârea se realizează pe cealaltă/celelalte uși, dacă aceasta/acestea există.
8. Transportul pasagerilor în microbuze este permis doar pe scaun, cu respectarea regulilor generale prezentate mai sus.
9.Totodata, se limiteaza numarul de calatori care au acces in autobuz la 15, calatori ce vor ocupa locurile amplasate la fereastra, in mijlocul de transport. Exceptie, fac membrii aceleiasi familii, care pot ocupa locuri unul langa altul.
10.Calatorii vor fi informati in permanenta in legatura cu mijloacele de protectie si conduit ape care trebuie sa le respecte pe perioada calatoriei cu mijloacele de transport in comun, atat de catre conducatorii autor, cat si prin afisarea masurilor ce trebuie respectate, in vederea prevenirii raspandirii COVID-19.
Pe aceasta cale, apelam la intelegerea cetatenilor si ii rugam sa respecte regulile de distantare fizica si masurile impuse prin acte normative ale autoritatilor centrale si locale, pentru a preveni raspandirea COVID-19.
Va multumim pentru intelegere.

Director General
Cons.jr. Ursu Dumitru-Leonard

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
23.8 ° C
25.4 °
22.6 °
68 %
1.8kmh
1 %
vin
23 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI