-0.8 C
Paşcani
luni, decembrie 4, 2023

Populaţia Pascaniului, în creştere, datorită moldovenilor

 

În municipiul Paşcani, populaţia este în creştere, conform statisticilor. Nu din cauze naturale ci mai degrabă a numărului mare de moldoveni  care au obţinut cetăţenie romană. Conform datelor făcute publice de Prefectura Iaşi, Pascaniul ar avea în momentul de faţă peste 45 000 de locuitori, cu aproape 2000 mai mult decât în 2016. În aceeaşi perioadă de timp peste 3000 de moldoveni au obţinut cetăţenie romana cu adresa de domiciliu în Paşcani, doar la câteva adrese.
Chiar dacă populaţia a crescut, numărul consilierilor locali va rămâne acelaşi, se arată în anunţul prefectului. Astfel noul legislativ păşcănean va avea tot 19 mandate.

Menţionăm că şi populaţia judeţului a înregistrat o creştere în ultimii ani de zile, acum fiind peste 965 000 de locuitori. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în comunele Miroslava, Scânteia, Tansa şi Valea Lupului, fiecare câştigând câte două mandate de consilieri, în plus  fata de acum, în timp ce în alte trei comune din judeţ populaţia a scăzut şi vor avea cu doi consilieri mai puţin. Este vorba despre localităţile
Coarnele Caprei Drăguşeni şi Gorban.
Ultimul recensământ al populaţiei a avut loc în anul 2011 iar următorul este programat în perioada august – septembrie 2021.

Alte articole