1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

BZI: Dascălul pe rit vechi din Târgu Frumos, confirmat pozitiv cu coronavirus, a murit

Grupul de Comunicare Strategică anunţa încă un val de decese cauzate ca urmare a infectării cu COVID-19! Toate decesele s-au produs la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Sunt două decese a unor ieşeni, iar a treia persoană decedată este un doctor din Botoşani care s-a stins din viaţa la Iaşi.

Bărbatul în vârstă de 65 de ani este dascălul din Târgu Frumos care, alături de preotul din localitate, a fost confirmat cu COVID-19. Vă aducem aminte faptul că, recent, un preot de rit vechi s-a dus cu molifta la sute de locuitori din orașul Târgu Frumos. Preotul si dascălul erau pozitiv la infectarea cu COVID-19. DETALII AICI DESPRE ANCHETĂ

”In weekend, Terapia Intensivă a lucrat la capacitate maximă. Din păcate am avut patru decese. Trei dintre ele au fost în decursul nopţii trecute. Printre decese se afla şi o colegă de-a noastră. Avea mai multe comorbilitati. Nu contează cine eşti, cu cine te ocupi, doare la fel de mult când o viaţă nu este. Doctoriţa a venit de la Botoşani în urmă cu patru zile şi a intrat direct în Terapie Intensivă. Starea generală a devenit din ce în ce mai gravă, nu neapărat în urma infectării cu COVID-19, ci ami degrabă din cauza reechilibrării disfuncţiei de organ, aceasta reechilibrare nu a mai putut fi posibilă. În Terapie Intensivă avem cazuri critice. La ora actuală mai sunt trei locuri libere în terapie intensivă, dintre care două urmează a fi dezinfectate şi pregătite.” a menţionat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Deşi medicii au depus toate eforturile necesare pentru a-l ţine în viaţă pe Grigore Luchian, din cauza unei insuficiente respiratorii acute, bărbatul a decedat.

”Pacientul a fost transferat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă prezentând fenomene de insuficientă respiratorie acută. Totodată, acesta avea şi alte boli asociate. Din păcate nu a mai putut fi salvat.”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobat, managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Chiar dacă bărbatul a decedat, niciun contact nu va mai fi anchetat deoarece ancheta epidemiologica a fost încheiată.

„Ancheta epidemiologica a fost efectuată şi finalizata la scurt timp după ce bărbatul a fost depistat pozitiv la infecţioase cu coronavirus. Atât contactii direcţi, cât şi contactii contactilor au fost anchetaţi şi monitorizaţi. Faptul că evoluţia lui nu a fost favorabilă nu influenţează rezultatul anchetei.”, a specificat dr. Lucian Indrei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Sursa BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Piaţa şpăgii în spitalele ieşene: cât, cum, unde. Evoluţie în timp

Izoleta a apărut pe străzi în urmă cu mai...

Modelele de pantaloni care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat (P)

  Pantalonii sunt piese vestimentare elementare. Prin urmare, este necesar...

Cum sa transformi rezolutiile de An Nou in realitate: 3 trucuri utile

  Poate parea ca rezolutiile de Anul Nou au devenit...

Xenoboții, leac sau armă?

Xenoboţii pot vindeca boli, dar pot fi şi arme...

Studiu. Efect neașteptat al pandemiei: oamenii par mai atrăgători când poartă mască de protecție

Oamenii de știință din Marea Britanie par să fi...