More

  Planul de salvare al societatii de salubritate. Noul director cere intalnire cu asociatiile, reziliaza contractele paguboase si ii pune la munca pe casieri

  Operatorul păşcănean de salubritate solicitată ajutorul populaţiei pentru achitarea datoriilor acumulate pentru depozitarea gunoiului menajer. Este vorba despre o restantă de peste 684 000 de lei înregistrată în ultimele luni de zile, prin neachitarea facturilor emise de Salubris SA.

  Pentru evitarea unei noi interdicţii de depozitare şi prin urmare a blocării activităţii din Paşcani noul manager interimar a cerut o eşalonarea la plată a unei părţi din datorie, până la sfârşitul anului viitor.

  Pentru suma de 306 785 lei reprezentând taxa de mediu, eliminată între timp de Guvern, societatea a dat Primăria în judecată după ce consilierii locali au refuzat să majoreze preţul ca să includă acest cost.
  La asta se adăuga o amendă de 75.000 de lei de la Gardă de Mediu, de două ori mai mare decât dacă ar fi fost achitata, la timp, de fosta conducere.
  Totodată noul director a solicitat Primăriei Paşcani să organizeze întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari unde să se discute despre serviciile de salubritate. Leonard Ursu vrea să îi convinga pe locatari să îşi achite facturile restante iar pe şefii de asociaţie să îi găsească pe cei care nu au contracte încheiate sau nu au trecut toţi membrii de familie.

  Tot pentru a reduce costurile ar urma să fie luate măsuri urgente pentru colectarea selectivă a deşeurilor, acţiune în care urmează să se implice şi muncitorii societăţii. De asemenea toate contractile încheiate cu societăţile comerciale urmează să fie verificate iar acolo unde unităţile nu plătesc salubritatea să fie luate măsuri.

  Mai mult, casierii vor fi plătiţi în funcţie de cât aduc de pe teren. Vor avea o normă minimă de realizat, 70% din cât încasează cel mai bun dintre ei.
  Operatorul de salubritate din Paşcani are nevoie lunar de cca 500.000 de lei pentru a putea supravieţui. Acum încasează mai puţin cu 100 000 de lei. Pentru a putea achita facturile şi salariile şi să fie onorate angajamentele de plată, noul director a început să taie din cheltuieli. O serie de contracte, dezavantajoase, au fost anulate iar cantităţile de materiale au fost diminuate.

  De asemenea a crescut ponderea serviciilor de curăţenie prestate către Primărie, iar încasările din bugetul local vor fi mai mari.
  În momentul de faţă societatea numără 88 de salariaţi. Începând de anul viitor populaţia va achita o taxă de salubritate, în loc de facturi, de câte 10,16 lei pe lună pentru primii doi membri din familie iar pentru următorii, câte 8 lei pe lună.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Noii aleși locali primesc certificatele de la Biroul Electoral Local Pașcani

  Cei 19 consilieri locali pascaneni si noul primar vor primi miercuri, 30 septembrie a.c., certificatele de la Biroul Electoral Local Pascani care atesta participarea...

  Negocieri pentru crearea unei majorităţi în CL Paşcani. Răţoi, viceprimar?

  Viitorul viceprimar al municipiului Paşcani ar putea fi de la Pro România. Reprezentantul organizaţiei locale, Cristian Răţoi a admis că ar accepta această funcţia...

  Imagini cu momentul când basculanta intră într-un autobuz, la Lețcani. Se vede că frânele camionului au cedat (video)

  Imagini cu momentul când basculanta intră într-un atobuz, la Lețcani, au fost surprinse de camerele de suprveghere din intersecție. Se vede că frânele camionului...