Pensionarii primii la plata taxelor și impozitelor locale

De la primele ore ale dimineții, sute de pășcăneni au luat cu asalt Finanțele Publice Locale pentru a achita dările către bugetul local. Cum era de așteptat printre cei care au venit primii să scape de acestă grijă sunt pensionarii. Care abia mai mergeau, care abia și-au adunat banii, au stat la rând câteva minute bune și au plecat liniștiți spre casele lor. Trebuie să știți că până la finalul lunii martie beneficiați de o reducere de 10 la sută dacă plătiți integral suma datorată. Sunt și noutăți.

Astăzi, 08 ianuarie este prima zi din an când se pot achita taxele și impozitele locale la Pașcani. De când s-au deschis caseriile, pășcănenii s-au așezat la coadă și și-au așteptat rândul pentru a achita ce datorează bugetului local. Cozile formate au fost pe două rânduri. Una la ghișeul pentru încasat, una la biroul pentru depunerea cererilor privind taxa de salubritate.

Acești pensionari, trecuți de 70 de ani au pus bani deoparte și au venit ca să achite taxele și impozitele locale. Deși veniturile sunt mici ei spun că din banii luați prima dată își achită dările, apoi cumpără medicamente și de restul mâncare.

Noutățile din acest an privind taxele și impozitele locale sunt taxe de salubritate cu depunerea cererilor și plata ei dar și creșterea cu 7 la sută la impozitul pentru mașinile cu capacitate mai mare de 12 tone, decizie luată printr-o hotărâre de Guvern. Pentru a beneficia de bonificația de 10% la achitarea taxelor și impozitelor locale trebuie să plătiți suma datorată până pe 31 martie.

Menționăm că primarul Pașcaniului, Dumitru Pantazi a precizat în cadrul ultimei ședințe de anul trecut că administrația locală a încheiat anul 2017 cu un excedent de 1,4 milioande de lei în condițiile în care veniturile estimate au fost încasate în proporție de 98,2%.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider