Unde începe şi unde se termină municipiul Paşcani din punct de vedere administrativ, înainte sau după cele cinci suburbii? Iată o întrebare cu mai multe răspunsuri. Dacă te iei după indicatoarele de la intrare se înţelege că Gastestiul, Blagestiul, Lunca Bosteni şi Sodomeni sunt localităţi de sine stătătoare. În realitate ele sunt considerate doar cartiere ale municipiului iar denumirea lor nu apare trecută în actele de identitate ale locuitorilor sau cele urbanistice. În acelaşi timp indicatoarele de intrare în Paşcani sunt puse după suburbii de parcă acestea nu ar aparţine municipiului.

Subiectul a fost adus în discuţie la punctul diverse de consilierul PMP Sorin Olariu. El a întrebat executivul local de ce la intrările în Paşcani sunt scrise pe indicatoare denumirile suburbiilor nu cea a municipiului. De exemplu la intrarea dinspre Iaşi apare numele suburbiei Blăgeşti iar la cea dinspre Motca numele suburbiei Gastesti.
Edilul municipiului a explicat că indicatoarele sunt amplasate pe porţiunile de drum administrate de Compania Naţională de Drumuri, nu de Primăria Paşcani. Totuşi intrările în municipiu ar urma să fie modernizate. Primarul a mai spus că intenţionează să organizeze un concurs pentru a găsi cea mai bună soluţie arhitecturală. Cu această ocazie intrările în oraş vor fi semnalizate corect.
În ceea ce priveşte cele cinci suburbii ale municipiului ele sunt de fapt cartiere ale Pascaniului. Denumirile de Blăgeşti Gastesti, Bosteni, Sodomeni şi Lunca nu apar în evidenţele urbanistice ale Primăriei, ci doar în amintirea locuitorilor şi pe indicatoarele rămase neschimbate de pe timpul comunismului.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider