15.2 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

Pășcănenii se plâng că nu au bani sa achite dările la bugetul local

Cresterea taxelor si impozitelor locale cu cca. 40% a pus presiune pe pascaneni, iar oamenii cu venituri mici vin la audientele saptamanale, in speranta ca vor gasi o solutie pentru a achita darile catre bugetul local.  

Acesta este si cazul unui pascanean care locuieste pe strada Musatinilor. Bărbatul se plânge ca din pensia de 1000 de lei, aproape jumatate se duce pe impozitul pe casa.  Confrom explicatiilor venite din partea acestuia, daca anul trecut el obisnuia sa plateasca un impozit de 400 de lei, acum trebuie sa achite la bugetul de stat 550 de lei.  

Ba mai mult, barbatul reclama ca majorarea nu se justica in situatia in care aceste nici nu beneficiaza de toate facilitatile –  strada pe care locuieste nu este asfaltata, iar in zona nu este nici canalizare.   

In replica, primarul a declarat ca majorarea taxelor si a impozitelor locale este o masura care se aplica in cazul tuturor cetatenilor,  iar aceasta a fost singura cale pentru a putea face investiții, inclusiv pe străzile din Pașcani.  Edilul a mai adaugat ca strada Musatinilor ar urma sa beneficieze de asflat prin programul Anghel Saligny. 

Mentionam ca taxele si impozitele pascanenilor au fost majorat la sfarsitul anului trecut taxele si impozitele, iar initiatorul proiectului, primarul Marius Pintilie a motivat ca banii incasati in plus, vor fi folositi pentru investitii, dar si pentru acoperirea cheltuielile tot mai mari de functionare ale administratiei locale. 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow