1.9 C
Paşcani
miercuri, noiembrie 29, 2023

Problemele de fond funciar amânate, nu rezolvate

Dezamagire in randul pascanenilor care au ajuns joi, 20 ianuarie, la audiente. Oamenii au plecat acasa la fel cum au venit, cu promisiunea din partea primarului, ca intre timp urmeaza sa se documenteze si sa gaseasca solutii. 

Precizam ca dintre cererile de audiente care au stat joi pe masa reprezentantilor locali, cele mai multe au vizat dosarele de fond funciar. Acesta este si cazul unui cetatean din suburbia Bosteni. Barbatul se plange ca, desi incearca de ani buni, inca din anul 2001, sa obtina un titlu  de proprietate, lucrurile par ca stagneaza in acest sens.  

Barbatul a fost informat astazi, de primarul Marius Pintilie ca dosarul a carui stadiu a venit sa-l verifice, nu este de gasit in primarie si ca nu se stie ce s-a intamplat cu actele. 

Tot in cadrul audientelor, confrom fostului functionar public al primariei Daniel Teodorescu, contactat telefonic de catre primar, acesta ar fi lasat la plecarea din functie un tablel nominal cu o evidenta a tuturor dosarelor de fond funciar, insa documentatiile nu au fost preluate de nicun angajat al primariei.

Edilul a declarat in cadrul sesiuni de intrebari si raspunsuri live de joi ca o explicatie pentru astfel de cazuri ar fi lipsa de organizare a dosarele de fond funciar din cadrul Compartimentului Registrului Agricol și a Serviciului de Cadastru, asta dupa ce fostii functionari nu ar fi predat noilor angajati o situatie cu toate documente.  

Precizam ca pana in prezent, actuala administratie nu a eliberat niciun titlu de proprietate. Pentru rezolvarea impasului in care se afla primaria, a fost nevoie de implicare si din partea fostului prefect al Iasului, Marian Grigoras, care a venit in cadrul unor intalniri la Pascani. El a observat ca astfel de blocaje sunt mai ales in localitatile unde sunt primari noi, adica fara experienta, dar si din cauza lipsei sau schimbarii de personal calificat.  

 

Alte articole