17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023

Olariu a depus proiectul pentru reabilitarea lacului Peștișorul. Primaria spune ca il concesioneaza

Proiectul de hotărâre pentru reabilitarea lacului Peștișorul a fost depus în cursul zilei de luni la Primăria Paşcani pentru a a fi dezbătut şi aprobat de Consiliul Local. Consilierul Sorin Olariu, iniţiatorul acestui demers, a solicitat alocarea de la bugetul local a sumelor necesare pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea unei zone de agrement, în care să fie incluse luciul de apă, insuliţa şi fostul bazin de înot.

În anexa la proiect sunt prezentate şi câteva schiţe făcute de un arhitect cu privire la cum ar putea fi amenajata zona respectivă.
Primăria Paşcani, susţine că demersul consilierului Olariu ar fi inutil. Mai exact administraţia locală are deja alocat în bugetul pentru anul în curs, suma de 25 000 lei pentru realizarea unui studiu în vederea concesionarii lacului Peştişorul şi a bazinului de înot de alături şi că urmează să fie începute procedurile de achiziţii.

De-a lungul timpului au mai fost discuții pe aceasta tema. În anul 2018 consilierii liberali au propus două proiecte, unul pentru reabilitarea luciului de apă și a insulitei, altul pentru înființarea unui patinoar pentru role pe timp de vara și a unui patinoar pe timp de iarnă, în locul fostului bazin de înot. Proiectele au fost respinse, din aceleași motive, lipsa de bani. De asemenea fostul viceprimar Vasile Axinte a solicitat concesionarea lacului unui investitor privat dar cererea a rămas în analiză până acum. Menționăm că pentru consolidarea malului lacului ar fi necesar cel puțin un milion de lei conform unui studiu de fezabilitate realizat și aprobat în anul 2014. În bugetul pentru acest an sunt prevăzuți 200 000 lei pentru actualizarea proiectului și executarea unor lucrări de reparații dar până în prezent nu a fost cheltuit nici un leu.


Alte articole