More

  Prima zi de şcoală dupa pandemie. Elevii din anii terminali au revenit la cursuri

  Începând de astăzi, elevii din anii terminali s-au întors la şcoala pentru o perioadă de două săptămâni. În aceste zile se vor realiza numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale, Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, iar prezenţa în această perioadă la şcoală este opţională. La Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” din Pașcani, doar 9 elevi de clasa a VIII-a au optat să revină la școală pentru pregătire la limba și literatură română și matematică, iar dintre elevii de clasa a XII-a, majoritatea au optat pentru pregătirea online, doar două clase din cele sapte au revenit la cursuri.

  Referitor accesul în unitatea de învățământ, conducerea  instituției spune că parcursul elevilor  prin curtea şcolii se realizează pe un traseu bine delimitat, respectând normele de distanţare fizică. Sunt asigurate materiale şi echipamente de protecţie (covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini) iar elevilor le este măsurată temperatura  de către cadrul medical care asigura asistenţa medicală pe întreaga durată a desfăşurării activităţilor. În clase învață maxim 10 elevi.

  În ceea ce privește absolvirile, datorită restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, festivitățile nu s-au mai putut desfășura ca în anii trecuți. Activitățile au fost mutate în mediul online, unde absolvenții sau profesorii pot să transmită mesaje video de rămas bun.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet