13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Oferte pentru fermierii din Pașcani și comune

Putini fermieri din Pașcani și comunele din împrejurimile orașului au venit astăzi la activitatea dedicată lor, organizată la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”. Direcția pentru Agricultură Iași a chemat astăzi furnizorii de servicii pentru acest domeniu, care și-au prezentat oferta agricultorilor mici și mijlocii. S-a discutat despre liniile de creditare, despre noi utilaje apărute pe piață, despre semințe, furaje sau ingraminte.

Directia pentru Agricultură Iași a organizat astăzi încă o ediție a evenimentului, “Mijloace şi metode de dezvoltare a fermierilor mici și mijlocii”, în sala mare a Casei de Cultură. Agricultori din Pașcani și comunele din împrejurimi au răspuns invitației specialiștilor, însă mai puțini față de anul trecut.

Furnizori de servicii din domeniul bancar, asigurări și agricultură și-au prezentat oferta în față fermierilor. De exemplu, cum se poate accesa un credit și ce beneficii au clientii.

Pentru că în ultima perioada au apărut tot mai multe fenomene meteo extreme care distrug culturile, au fost și oferte pentru asigurarea acestora.

Cu ajutorul evenimentelor de acest gen se pot implementa proiecte importante care ajută la dezvoltarea mediului de afaceri și a celui agricol, susține viceprimarul Pascaniului, Gabriela Nedelcu, prezența la eveniment.

De această dată, la Pașcani, a fost și cel care conduce Direcția pentru Agricultură Iași, Laurențiu Precup, care susține o colaborare cât mai bună între fermieri și furnizori pentru viitorul agriculturii .

Mentionam că anul trecut au fost organizate patru întâlniri de acest gen, la Pașcani, Târgu-Frumos, Hirlau și Iași.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow