21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

O localitate din județul Iași nu mai are apă de 3 săptămâni din cauza secetei. Oamenii își umplu gălețile de la cisterna adusă la primărie

Situație tot mai critică în nordul Moldovei din cauza secetei. O localitate cu mii de oameni din județul Iași nu mai are apă de trei săptămâni, iar fântânile au început să sece. În comuna Cucuteni, apa e adusă zilnic în curtea primăriei cu cisterna, iar localnicii vin și iau cu gălețile sau cu sticlele, cât sa le ajungă pentru băut sau pentru gătit.

În comuna Cucuteni din județul Iași nu mai curge apă la robinet de trei săptămâni. În aceste condiții, singura soluție este cisterna, pe care furnizorul o trimite în fiecare zi în curtea primăriei.

Ramona Dumitru, o localnică din Cucuteni, vine zilnic cu gălețile în curtea primăriei, la cisterna cu apa potabilă, pentru a-și face provizii: „Este foarte dificil, ne este greu, avem copii, trebuie să spălăm. Iau pentru mâncare și pentru spălat rufele, este foarte greu, degeaba avem mașini de spălat, dacă nu avem apă. Așa spălăm la mână.

Apa la robinet nu curge, iar multe fântâni din sat au secat.

Pamfilică Brânză – primarul comunei Cucuteni: „Având în vedere că e secată, am scos lanțul, am scos tot, ca să nu fie problemă cu copiii. A scăzut la maxim, a scăzut cam cu 70% nivelul apelor din fântâni. Altele au secat de tot, altele mai au ceva, dar oricum apă nu este.”

Continuarea pe DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow