6.9 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

O femeie din Iaşi a murit după ce s-a infectat cu gripă şi covid în acelaşi timp

Primele cazuri de ”Flurona” termen folosit de specialişti pentru a descrie coinfectia (infecţia simultană) cu virusul gripei sezonieră şi COVID-19, au fost diagnosticate in cadrul Spitalul Clinic de Boli Infecţioase”Sf. Parascheva încă de la finele anului trecut.

Este vorba despredoi pacienti: un barbat si o femeie, în vârstă de 69 de ani, respectiv de 74 de ani, ambii avand domiciliul in judeţul Iaşi.

“Cei doi pacienţi prezentau la internare dureri musculare, febra, cefalee(durere de cap) si afectare pulmonara(dispnee cu polipnee) fiind internati şi diagnosticaţi cu dublă infecţie în urma testului efectuat în cadrul laboratorului nostru, unde, dintr-o singură probă se poate diagnostica :virusul gripal, Sars- Cov 2 şi virusul respirator sinciţial.

A fost confirmat diagnosticul de ”flurona”, în cazul ambilor bolnavi ambii necesitand încă de la internare de îngrijire în secţia de Terapie Intensivă.

În urma tratamentului administrat de catre echipa noastră multidisciplinară(medic ATI,medic B.I), bărbatul a fost externat în cursul zilei de ieri, evoluţia sa urmând a fi supravegheată de acum de medicul de familie.

Din nefericire, în ciuda eforturilor cadrelor medicale şi a terapiei administrate, nu aceeaşi a fost evoluţia si în cazul pacientei, la care, dubla infectare nu a făcut decât să agraveze comorbidităţile grave de care suferea şi să conducă la decesul acesteia.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow