9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

O bacterie foarte periculoasă, rezistentă la antibiotice, a fost descoperită într-o piscină din România

O bacterie rezistentă la antibiotice, foarte periculoasă pentru oameni şi animale, a fost descoperită într-o psicină din Murighiol, judeţul Tulcea. În alte piscine au fost probleme cu cantităţile de clor, astfel că activitatea acestor unităţi a fost oprită temporar de comisarii de la Protecţia Consumatorilor.

 


Problemele au fost descoperite în timpul unor controale efectuate marţi, de comisarii Comandamentului Delta Dunării în Murighiol. Într-o piscină a fost descoperită bacteria Pseudomonas aeruginosa, foarte periculoasă pentru oameni şi animale deoarece este rezistentă la antibiotice. „Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost: -nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2; – ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezenţa bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, faţă de 0 UFC/100 ml, obligatoriu”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii ANPC.

Bacteria descoperită în apă poate provoca pneumonia şi infecţii ale sângelui, spun specialiştii. De aceea, activitatea piscinelor a fost oprită temporar, iar proprietarii lor au fost amendaţi. „Au fost aplicate 2 amenzi contravenţionale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina şi a utilizării toboganelor, până la remedierea deficienţelor (refacerea şi prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare şi a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni”, au precizat cei de la Protecţia Consumatorilor. Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Sursa Mediafax

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI