10.1 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Termenul mediu pentru emiterea paşapoartelor simple electronice, redus la două zile şi jumătate

Termenul mediu pentru emiterea paşapoartelor simple electronice este de două zile şi jumătate înregistrat la nivel naţional, în condiţiile în care termenul legal de soluţionare este de 15 zile lucrătoare, transmite Direcţia Generală de Paşapoarte.

 


Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, în special al celor dornici să plece în vacanţă în perioada estivală, dar şi al cetăţenilor români din Diaspora reîntorşi pe meleagurile româneşti, personalul din sistemul de paşapoarte depune în continuare eforturi susţinute pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice în cel mai scurt termen. Astfel, preocuparea constantă pentru oferirea unor servicii de calitate s-a transpus în practică prin emiterea paşapoartelor într-un termen mediu de 2,5 zile înregistrat la nivel naţional, raportat la termenul legal de soluţionare de 15 zile lucrătoare stabilit pentru situaţiile în care paşapoartele se ridică din ţară de la serviciile publice comunitare de paşapoarte”, anunţă Direcţia Generală de Paşapoarte.

Potrivit DGP, acest termen de eliberare a paşaportului simplu electronic de doar 2,5 zile constituie unul dintre cele mai scurte termene de eliberare a documentelor de călătorie, prin raportare la termenele normale de eliberare stabilite în alte state ale Uniunii Europene. Până pe data de 31.08.2021, se menţine programul extins de lucru cu publicul în intervalul orar 08.00 – 20.00, de luni până vineri. De la începutul anului 2021 şi până în prezent, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020, s-a înregistrat o creştere de peste 90% a numărului cererilor înregistrate pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, respectiv o creştere de peste 85% a numărului paşapoartelor simple electronice emise cetăţenilor. Românii au posibilitatea de a opta pentru transmiterea paşaportului simplu electronic la adresa de domiciliu din ţară, prin intermediul PrioriPost, serviciul de curier rapid al Poştei Române, iar, începând cu data de 1 august 2021, tariful perceput pentru acest serviciu este de 11,30 RON (TVA inclus), plata făcându-se la livrarea documentului.

Sursa Mediafax

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI