Operatorul regional Apa Vital a început încheierea de convenţii individuale la apă şi canalizare în municipiul Paşcani. Demersurile pot fi făcute doar la cererea proprietarilor de apartamente din blocurile care fac parte dintr-o asociaţie de proprietari sau chiriasi.

Cererile trebuie să aibă semnăturile tuturor proprietarilor sau chiriaşilor din scara blocului a căror locuinţe au branşamente comune nu individuale dar şi cu avizul reprezentantului asociaţiei. Asta deoarece convenţiile sunt anexe la contractul de furnizare încheiat de asociaţie cu furnizorul de apă. Cererile pot fi depuse biroul comercial din Paşcani al ApaVital.

Conventiile individuale sunt semnate în fata reprezentantului societăţii şi sunt operaţionale luna imediat următoare. Precizările au fost făcute chiar de reprezentantului furnizorului de apă, Gheorghe Vlasie, în cadrul emisiunii Pulsul Zilei
Situaţia este diferită în cazul asociaţiilor de locatari. Astfel de structuri mai pot funcţiona legal până în luna septembrie a acestui an, termen până la care locatarii trebuie să se organizeze în asociaţii de proprietari. În acest caz nu pot fi încheiate convenţii individuale spune reprezentantul ApaVital.
În Paşcani mai funcţionează 9 asociaţii de locatari dar care au în administrare mii de apartamente. Primăria Paşcani acorda asistenţă pentru adaptarea lor la noile cerinţe legale. În locul acestora ar urma să apară zeci de asociaţii de proprietari, câte una la fiecare scară sau bloc.
Menţionăm că Apa Vital încheie convenţii individuale la apa doar în municipiul Paşcani, în restul localităţilor din aria de operare facturarea fiind făcută asociaţiei de proprietari sau celor care au branşamente individuale. Acesta facilitate este posibilă după ce Consiliul Local a aprobat o metodologie de repartizare şi facturare a consumurilor. Principalele beneficii sunt facturarea individuală a consumurilor şi recuperarea debitelor prin executare silită nu prin întreruperea colectivă a furnizării apei.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider