14.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 24, 2022

Ziua Drapelului la Pascani

- Advertisement -

In fiecare an pe 26 iunie este sarbatorita Ziua Drapelului Național. Pentru a marca aceasta zi, Muzeul Municipal Pascani va invita, in intervalul 26-28 iunie, la o expozitie organizata in incinta Casa de Cultura, unde pot fi admirate braie, barnete si medalii, care fac referire la tricolor dar  si fotografii cu modificarile aduse steagului de-a lungul vremii si fotografii ale siglelor resedintelor de judet din Romania. De asemenea, administratia locala a ampasat drapelul Romaniei pe strazile municipiului.

Mentionam ca  ziua de 26 iunie a fost proclamată ca fiind Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, aceasta este sarbatorita prin organizarea de catre autoritatile publice si celelalte institutii ale statului de  programe și manifestări cultural-educative, consacrate istoriei patriei.

Pentru milioanele de romani din tara dar si pentru pentru cei din afara granițelor, drapelul național rămâne simbolul  care ne defineste ca popor si emblema apartenenței de neam, a identității spirituale și culturale.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow