18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

Noul manager de la salubritate lăudat de cetăţeni şi consilieri. Premiu, 500.000 de lei de la bugetul local

Laude la adresa noului director al societăţii păşcănene de salubritate. Consilierii locali dar şi unii cetăţeni susţin că oraşul arăta mai curat de când s-a schimbat conducerea. Drept răsplată operatorul a primit o finanţare de 500.000 de lei de la bugetul local pentru achizitionarea unor utilaje.

Aleşii locali apreciază eforturile noului manager de la salubritate pentru a menţine curăţenia în oraş şi societatea pe linia de plutire. În şedinţa de astăzi mai mulţi consilieri au avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului lor coleg Leonard Ursu. Tonul a fost dat chiar de unul dintre cetăţenii din sala de şedinţe în timp ce opoziţia se laudă că ea a provocat acesta schimbare în bine.

Dezbaterile au avut loc în contextul completării Consiliului de Administratie al societăţii după demisia fostului director. Locul vacant va fi ocupat de noul director, la propunerea consilierilor PSD.

În acelaşi context noul director a solicitat o finanţare de la bugetul local pentru achiziţionarea unor utilaje necesare pentru transportul gunoiului la groapa ecologică de la Iaşi. În acest fel ar fi reduse cheltuielile şi ar fi rezolvată o problemă pentru care societatea a primit deja o amendă usturătoare, de 75.000 de lei de la Gardă de Mediu. Solicitarea a fost susţinută de primarul municipiului iar rectificarea de buget propusă a fost aprobată de consilieri. Banii vor fi alocaţi din sumele rezervate iniţial pentru asfaltarea străzii Gării investiţie care a primit ulterior finanţare guvernamentală. Edilul municipiului a precizat că suma alocată de la buget va fi recuperată imediat prin reducerea costurilor de transport a gunoiului. Menţionăm că Leonard Ursu este director interimar pentru n mandate de 4 luni de zile perioada în care urmează să fie organizat un concurs pentru desemnarea noului manager.

Alte articole