16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023

“La multi ani Romania”, de la scolile din Pascani

Scolile din municipiul Pascani au sarbatorit in avans Ziua Nationala a Romaniei. Au fost organizate spectacole artistice cu muzica si dans, toata lumea s-a imbracat in portul traditional, iar in piept au purtat o parte din tricolorul tarii. Nu au lipsit recitalurile de poezie patriotica, precum si folclorul specific romanilor.

 

Elevii Colegiului “Unirea” din Pascani au petrecut astazi romaneste. Ziua Nationala a tarii a fost sarbatorita in avans, cu un spectacol artistic demn de toata lauda. S-a cantat imnul statului si diferite melodii patriotice.

Corul scolii, coordonat de profesorul Ioan Spataru, a adunat aplauze din partea publicului, pentru renumitele cantece “Treceti batalioane romane Carpatii” sau “Basarabie frumoasa”.

Si cum romanii sunt cunoscuti pentru folclor, nu poate lipsi nici muzica populara.

Au venit si elevi de la Scoala Pietrosu, comuna Tatarusi, precum si Ansamblul Junii Ruginoasei sa petreaca alaturi de copiii din Pascani. Mai mult, in toata saptamana au avut loc activitati coordonate de profesorii de la “Unirea”.

Si elevii Liceului Miron Costin au facut activitati de Ziua Nationala. Cu mic, cu mare, fiecare dintre ei imbracat in portul traditional, si-au aratat mandria de a fi romani.

Prichindeii de la Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino nu au ratat nici ei ocazia de a sarbatori acest moment important din an.

Mentionam ca 1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala a Romaniei in 1990, fiind data la care, in 1918, Marea Adunare de la Alba-Iulia vota unirea Transilvaniei cu Romania, creandu-se un singur stat national. Pascanenii sunt asteptati in aceasta zi la un spectacol folcloric in piateta din fata Primariei din oras.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow