9.5 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

“La multi ani Romania”, de la scolile din Pascani

Scolile din municipiul Pascani au sarbatorit in avans Ziua Nationala a Romaniei. Au fost organizate spectacole artistice cu muzica si dans, toata lumea s-a imbracat in portul traditional, iar in piept au purtat o parte din tricolorul tarii. Nu au lipsit recitalurile de poezie patriotica, precum si folclorul specific romanilor.

 

Elevii Colegiului “Unirea” din Pascani au petrecut astazi romaneste. Ziua Nationala a tarii a fost sarbatorita in avans, cu un spectacol artistic demn de toata lauda. S-a cantat imnul statului si diferite melodii patriotice.

Corul scolii, coordonat de profesorul Ioan Spataru, a adunat aplauze din partea publicului, pentru renumitele cantece “Treceti batalioane romane Carpatii” sau “Basarabie frumoasa”.

Si cum romanii sunt cunoscuti pentru folclor, nu poate lipsi nici muzica populara.

Au venit si elevi de la Scoala Pietrosu, comuna Tatarusi, precum si Ansamblul Junii Ruginoasei sa petreaca alaturi de copiii din Pascani. Mai mult, in toata saptamana au avut loc activitati coordonate de profesorii de la “Unirea”.

Si elevii Liceului Miron Costin au facut activitati de Ziua Nationala. Cu mic, cu mare, fiecare dintre ei imbracat in portul traditional, si-au aratat mandria de a fi romani.

Prichindeii de la Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino nu au ratat nici ei ocazia de a sarbatori acest moment important din an.

Mentionam ca 1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala a Romaniei in 1990, fiind data la care, in 1918, Marea Adunare de la Alba-Iulia vota unirea Transilvaniei cu Romania, creandu-se un singur stat national. Pascanenii sunt asteptati in aceasta zi la un spectacol folcloric in piateta din fata Primariei din oras.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bărbat prins în utilajul de tocat porumb, la Tătăruși

Clipe de groaza pentru un barbat de 53 de ani din localitatea Tatarusi, luni, 18 octombrie, dupa...

Schimbări în conducerile școlilor. Primele rezultate, la proba scrisă

Vor fi schimbari in conducerile scolilor din Pascani, dar si din comunele apropiate sau Harlau. Vineri, 15...

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI