More

  “La multi ani Romania”, de la scolile din Pascani

  Scolile din municipiul Pascani au sarbatorit in avans Ziua Nationala a Romaniei. Au fost organizate spectacole artistice cu muzica si dans, toata lumea s-a imbracat in portul traditional, iar in piept au purtat o parte din tricolorul tarii. Nu au lipsit recitalurile de poezie patriotica, precum si folclorul specific romanilor.

   

  Elevii Colegiului “Unirea” din Pascani au petrecut astazi romaneste. Ziua Nationala a tarii a fost sarbatorita in avans, cu un spectacol artistic demn de toata lauda. S-a cantat imnul statului si diferite melodii patriotice.

  Corul scolii, coordonat de profesorul Ioan Spataru, a adunat aplauze din partea publicului, pentru renumitele cantece “Treceti batalioane romane Carpatii” sau “Basarabie frumoasa”.

  Si cum romanii sunt cunoscuti pentru folclor, nu poate lipsi nici muzica populara.

  Au venit si elevi de la Scoala Pietrosu, comuna Tatarusi, precum si Ansamblul Junii Ruginoasei sa petreaca alaturi de copiii din Pascani. Mai mult, in toata saptamana au avut loc activitati coordonate de profesorii de la “Unirea”.

  Si elevii Liceului Miron Costin au facut activitati de Ziua Nationala. Cu mic, cu mare, fiecare dintre ei imbracat in portul traditional, si-au aratat mandria de a fi romani.

  Prichindeii de la Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino nu au ratat nici ei ocazia de a sarbatori acest moment important din an.

  Mentionam ca 1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala a Romaniei in 1990, fiind data la care, in 1918, Marea Adunare de la Alba-Iulia vota unirea Transilvaniei cu Romania, creandu-se un singur stat national. Pascanenii sunt asteptati in aceasta zi la un spectacol folcloric in piateta din fata Primariei din oras.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Lyridele ating punctul maxim în următoarele nopţi. Cum poţi observa ploaia de stele căzătoare

  La sfârșitul lunii aprilie ne pregătim pentru un spectaculos fenomen astronomic, vizibil şi în România. Lyridele, ploaia de stele căzătoare, va putea fi observată cel mai bine în nopţile din perioada 22-24 aprilie 2021. Stelelele căzătoare sunt vizibile cu ochiul liber şi nu sunt necesare instrumente special concepute. //

  Euro, la al doilea maxim istoric din această săptămână

  Euro a atins marți un nou maxim istoric, la 4,9279 lei, după valoarea atinsă luni, de 4,9261 lei. Față de cursul de luni, euro a crescut cu 0,04%. //

  Proiect: Vacanțele școlare, diferențiate în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării și de ciclurile de învățământ

  Un proiect depus la Parlament prevede că vacanțele școlare ar urma să aibă loc diferențiat în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării, dar și în funcție de ciclurile de învățământ. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet