More

  “La multi ani Romania”, de la scolile din Pascani

  Scolile din municipiul Pascani au sarbatorit in avans Ziua Nationala a Romaniei. Au fost organizate spectacole artistice cu muzica si dans, toata lumea s-a imbracat in portul traditional, iar in piept au purtat o parte din tricolorul tarii. Nu au lipsit recitalurile de poezie patriotica, precum si folclorul specific romanilor.

   

  Elevii Colegiului “Unirea” din Pascani au petrecut astazi romaneste. Ziua Nationala a tarii a fost sarbatorita in avans, cu un spectacol artistic demn de toata lauda. S-a cantat imnul statului si diferite melodii patriotice.

  Corul scolii, coordonat de profesorul Ioan Spataru, a adunat aplauze din partea publicului, pentru renumitele cantece “Treceti batalioane romane Carpatii” sau “Basarabie frumoasa”.

  Si cum romanii sunt cunoscuti pentru folclor, nu poate lipsi nici muzica populara.

  Au venit si elevi de la Scoala Pietrosu, comuna Tatarusi, precum si Ansamblul Junii Ruginoasei sa petreaca alaturi de copiii din Pascani. Mai mult, in toata saptamana au avut loc activitati coordonate de profesorii de la “Unirea”.

  Si elevii Liceului Miron Costin au facut activitati de Ziua Nationala. Cu mic, cu mare, fiecare dintre ei imbracat in portul traditional, si-au aratat mandria de a fi romani.

  Prichindeii de la Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino nu au ratat nici ei ocazia de a sarbatori acest moment important din an.

  Mentionam ca 1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala a Romaniei in 1990, fiind data la care, in 1918, Marea Adunare de la Alba-Iulia vota unirea Transilvaniei cu Romania, creandu-se un singur stat national. Pascanenii sunt asteptati in aceasta zi la un spectacol folcloric in piateta din fata Primariei din oras.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cuplurile de aur din Moțca vor fi premiate de administratia locală

  Desi traim vremuri grele, cu o pandemie care ne-a schimbat vietile, administratia locala din comuna Motca nu a uitat de cuplurile de aur din...

  Demersuri pentru dotarea Spitalului CF Pașcani, devenit suport COVID-19

  Spitalul General CF din municipiul Pascani, devenit suport COVID 19, face demersuri pentru dotarea institutiei medicale, cu echipamente necesare tratarii pacientilor care se lupta...

  Accident rutier grav cu o victimă în Pașcani

  Accident rutier grav, marti seara, 24 noiembrie a.c., imediat dupa lasarea intunericului pe strada Gradinitei, din municipiul Pascani. Un tanar care ar fi vrut...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI