17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Noi restricții în comunele Deleni, Stolniceni și Vânători. Lista actualizată cu țările din zona galbenă – DOC

O noua hotarare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi aduce restrictii in noi localitati din preajma municipiului Pascani, dar si a orasului Harlau. Potrivit hotararii nr.71/2 noiembrie a.c., comunele Deleni, Stolniceni-Prajescu si Vanatori au depasit indicele cumulat de 1,5/mia de locuitori.

Astfel, s-au luat urmatoarele masuri: restaurantele sau cafenelele pot functiona la o capacitate de maximum 30% si doar in intervalul 06:00 – 23:00, tot in acelasi procent pot functiona si salile cu jocuri de noroc si organizarea in aer liber a spectacolelor este interzisa. Vezi hotararea aici – HOT CJSU IASI NR. 71

Potrivit hotararii, in comuna Deleni indicele este de 1,75, in comuna Stolniceni de 2,03 iar in Vanatori 1,69. Restrictiile sunt pana pe 15 noiembrie, urmand ca situatia localitatilor sa fie reevaluata la finalul acestei perioade.

Tot printr-un document oficial emis in cursul zilei de luni, 2 noiembrie, s-a actualizat lista cu tarile aflate in zona galbena, din care romanii care se intorc acasa sunt nevoiti sa stea doua saptamani in carantina. Printre altele, se numara si Italia, Belgia, Cehia, Franta, Austria sau Bulgaria. Lista completa o puteti vedea mai jos.

Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat_02.11.2020–anexă

Alte articole