13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Noi documente aprobate pentru înființarea unor căsuțe de tip familial și a unui centru de zi în Boșteni

Consilierii din municipiul Pascani au votat miercuri, 17 martie, intr-o sedinta extraordinara ce a avut loc la sediul Primariei o noua serie de modificari la proiectele privind darea in folosinta a unor terenuri si a unei cladiri din Bosteni catre DGASPC Iasi, in vederea infiintarii unor casute de tip familial si a unui centru de zi. La mapa alesilor locali au fost patru proiecte de acest fel, toate fiind votate.

Consilierii din opozitie au solicitat reprezentantilor Primariei Pascani mai multa atentie in redactarea proiectelor de acest fel, pentru ca alesii sa aiba toate informatiile necesare si corecte, in urma carora sa isi exprime votul.

Tot in cadrul sedintei, primarul municipiului, Marius Pintilie, a depus un amendament prin care a solicitat ca inaintarea documentatiei sa fie facuta de catre edil, in contextul in care secretarul general al primariei, Irina Jitaru, este plecat la un curs de specializare.

Potrivit DGASPC Iasi, aceasta reforma, ce se desfasoara la nivel national are ca scop desfiintarea si restructurarea centrelor de plasament cu capacitate mare pentru copii. Pe raza municipiului Pascani, vor fi restructurate centrele Sfantul Nicolae si Mihail Sadoveanu (aici ar urma sa fie facut, cel mai probabil un centru pentru adulti).

Mentionam ca la Centrul Rezidential Mihail Sadoveanu sunt circa 50 de copii, iar autoritatile judetene estimeaza ca dupa inchiderea lui, circa 26 de minori vor fi reintegrati in familie sau plasati la asistenti maternali, iar restul ar putea fi potentiali beneficiari ai casutelor de tip familial.

Centrul Rezidential Sfantul Nicolae ocroteste 39 de copii cu dizabilitati, iar estimarile sunt ca 15 micuti sa fie reintegrati in familie iar 24, in case de tip familial si beneficiari ai Centrului de zi de recuperare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce tratament primesc bolnavii de covid, în Spitalul de Urgență Pașcani

Neincrederea in interventiile medicale in caz de infectare cu virusul COVID 19 a atins cote alarmante in...

Pașcaniul a trecut de gradul de infectare de șase la mia de locuitori. Sunt posibile noi restricții

Municipiul Pascani a trecut de pragul de infectare de sase la mia de locuitori. Potrivit Institutului National...

Bărbat prins în utilajul de tocat porumb, la Tătăruși

Clipe de groaza pentru un barbat de 53 de ani din localitatea Tatarusi, luni, 18 octombrie, dupa...

Schimbări în conducerile școlilor. Primele rezultate, la proba scrisă

Vor fi schimbari in conducerile scolilor din Pascani, dar si din comunele apropiate sau Harlau. Vineri, 15...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI