More

  Noi cazuri de infectare cu Covid depistate la Spitalul de Urgenta Pașcani. Printre acestea doi medici

  Mai multe cazuri de persoane infectate cu noul Coronavirus au fost depistate recent la Spitalul Municipal de Urgenta Pașcani. Printre acestea se numără doua cadre medicale. Este vorba despre un medic specialist de pe Secția ATI și un medic de pe Secția Ingrijiri Paliative.

  Medicul ATI își desfășoară activitatea și la un spital din Târgu Neamț.
  Medicul de pe Secția Ingrijiri Paliative a fost depistat in urma cu aproape o saptamana si este contact direct al unei rude infectate cu Covid.

  Ambii medici au avut simptome ușoare.  Au fost internati pentru 48 de ore la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași apoi externati cu tratament la domiciliu, unde vor rămâne, în izolare, timp de 14 zile.

  DSP spune că deocamdată nu se poate vorbi despre un focar. Momentan nu se va face o noua testare în rândul personalului medical pe motiv că nu sunt contacti direcți ai persoanelor infectate. Conducerea spitalului a luat masuri pentru dezinfecția unității.

  Totodată în acest weekend, cinci persoane din rândul pacienților au fost confirmate cu Covid în urma testărilor efectuate, după ce au apelat la serviciile medicale ale Spitalului.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  FOTO: Volkswagen ars la Ruginoasa, din cauza unor scântei

  Un Volkswagen a ars, luni, în Ruginoasa, județul Iași, din cauza unor scântei. Incendiul a izbuncit la un Volkswagen Sharan în Ruginoasa. „Se efectuau lucrări de...

  Aplicația care îți arată cu precizie cât timp mai ai de trăit

  O nouă aplicație prezice speranța de viață, dar și care este riscul să faci un infarct sau un atac cerebral în următorii 10 ani. Aplicația,...

  Furnizarea apei este întreruptă în localitățile Sodomeni și Boșteni

  În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă de distribuție, APAVITAL se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă, în...