More

  Începe campania de informare pentru colectare selectiva

  Primăria Pașcani începe campania de informare în rândul cetățenilor, privind colectarea selectiva a deșeurilor menajere. Prima întalnire este programata marți, 4 august, în suburbia Lunca Pașcani, cu o intarzaiere de aproape o luna de zile fata de data inițială. În cadrul acestei acțiuni reprezentanții administrației locale și cei ai operatorului de salubritate vor împarți pliante și saci pentru colectarea selectiva. Urmează celelalte suburbii și cartiere ale municipiului, doar în zonele de case, până pe 17 august, în prima etapa, după care operatorul de salubritate vă începe colectarea selectiva.

  Acţiunea intitulată „Colectează selectiv!” ar urma să fie desfășurată pe parcursul a şase luni de zile, până la sfârşitul acestui an, la 5503 case. Costurile sunt estimate la 42 600 lei şi urmează să fie acoperite de la bugetul local.
  Aproape toţi banii vor fi cheltuiţi pe achiziţionarea de saci pentru depozitarea de hârtie, carton, PET-uri şi doze de aluminiu. Fiecare gospodărie individuală, urmează să primească câte 24 de saci de 120 l, câte unul pe săptămână şi vă fi preluat de operatorul de salubritate.
  Totodată vor fi achiziționate câte 500 de şepci, tricouri şi rucsacuri dar şi materiale informative care urmează să fie distribuite cetăţenilor.
  În ceea ce privește colectarea selectiva la blocuri, municipalitatea intenționează să amplaseze 11 module integrate în zonele aglomerate. ele urmează să fie achiziționate în cursul săptămânii viitoare, banii fiind alocați de la bugetul local. La Târgu Frumos, au fost deja amplasate 12 module în zonele de blocuri.
  Acţiunea „Colectează selectiv!” este organizată de Primăria municipiului Paşcani în colaborare cu operatorul de salubritate şi asociaţia judeţeană ADIS.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  FOTO: Volkswagen ars la Ruginoasa, din cauza unor scântei

  Un Volkswagen a ars, luni, în Ruginoasa, județul Iași, din cauza unor scântei. Incendiul a izbuncit la un Volkswagen Sharan în Ruginoasa. „Se efectuau lucrări de...

  Aplicația care îți arată cu precizie cât timp mai ai de trăit

  O nouă aplicație prezice speranța de viață, dar și care este riscul să faci un infarct sau un atac cerebral în următorii 10 ani. Aplicația,...

  Furnizarea apei este întreruptă în localitățile Sodomeni și Boșteni

  În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă de distribuție, APAVITAL se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă, în...