25.2 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

USR refuza să îl sprijine pe Marius Pintilie – PNL, la Primăria Paşcani. Are probleme si este contestat!

USR Paşcani a refuzat o alianţă electorală cu liberalii, la alegerile locale din 27 septembrie. Negocierile au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la invitaţia organizaţiei PNL. Au fost două runde de discuţii, sâmbăta şi duminică, fiecare partid fiind reprezentat de patru membri, conform unor surse neoficiale.

Liberalii păşcăneni au solicitat o alianţă de dreapta pentru a sprijini candidatura lui Marius Pintilie la Primăria Paşcani, în lupta electorala cu Dumitru Pantazi, actualul edil şi preşedinte al organizatiei locale a PSD.

Prin urmare Mioara Petrescu – foto,  de la USR ar fi trebuit să îşi retragă candidatura iar pentru Consiliul Local să fie prezentată o listă comună.

Oferta a fost refuzată. Conform unui comunicat de presă, USR nu ar fi de acord cu o alinta politica nici după alegerile locale, importantă mai ales pentru desemnarea noului viceprimar. În schimb formaţiunea politică a anunţat că este posibilă o colaborare postelectorală, strict pe proiectele depuse şi susţinute în Consiliul Local, pentru dezvoltarea municipiului.

“Având în vedere contextul politic național și local, inițiativa PNL Pașcani privind o colaborare cu USR Pașcani pentru a uni forțele politice de dreapta, necesitatea unei colaborări în alcătuirea viitorului Consiliu Local pe termen lung, vă comunicăm următoarele: Fiecare echipă de negociere a primit mandat din partea filialelor proprii locale și județene pentru a iniția discuții având ca scop declarat colaborarea în plan politic; Discuțiile s-au purtat pe parcursul a mai multor runde de negocieri; De fiecare dată s-a solicitat acordul filialelor județene privind punctele discutate în negociere; La finalul negocierilor s-a ajuns la concluzia că pe viitor cele două filiale vor colabora postelectoral, strict pe proiectele depuse și susținute în viitorul Consiliu Local pentru dezvoltarea municipiului Pașcani și în interesul acestuia. Reafirmăm dorința USR Pașcani de a se constitui ca o alternativă puternică în viața politică pășcăneană prin proiectele și principiile sale.”

De cealaltă parte useristii ar fi solicitat trei mandate de consilier local si postul de viceprimar dupa ce, initial, au cerut sprijinul liberalilor pentru candidatul lor la Primăria Paşcani.

Mioara Petrescu, singura femeie care a anunţat că intră în cursa electorală a spus într-o emisiune la BIT TV ca PNL Paşcani ar trebui să aibă candidat de la USR pe motiv ca ea ar fi mai potrivită pentru acesta funcţie.

„… Aşa cum am mai transmis o dată, cred că ar fi bine că, acum, PNL-ul să aibă candidat de la USR, pentru că este mai bine…! Dumnealui mai are nişte probleme… am înţeles, este contestat de unii… Cum să vă spun, mergând pe stradă, stând de vorbă cu unii şi cu alţii lumea nu prea… Dimpotrivă, doreşte o figură nouă, nu neapărat am spus că este vorba despre mine! Doreşte un om care, cu adevărat să se poată dedica activităţilor din oraş, permanent. Da, şi ştiu ce vorbesc! – Răspuns la întrebarea dacă se considera mai bună, mai în măsură să rezolve provocările din Primărie)”

Menţionăm că PNL Paşcani a refuzat să dea amănunte despre aceste negocieri dar a anunţat o conferinţă de presă, marţi 4 august de la ora 11.30.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow