17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Nervi și trafic îngreunat în prima zi de cursuri la Școala Ion Creangă din Fântânele

Elevii Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino din municipiul Pascani au inceput luni, cel de-al doilea semestru scolar, in alta locatie si anume, Scoala Ion Creanga din cartierul Fantanele. Prima zi de cursuri, in format fizic, a adus nu doar emotii si bucurie, ci si provocari.

Traficul rutier a fost ingreunat, a fost nevoie de interventia echipajelor de politie locala pentru dirijare, iar unii parinti au semnalat pe retelele de socializare ca trotuarele din apropierea noii locații nu au fost deszapezite.

La orele de varf, zeci de parinti s-au ingramadit pe trotuare pentru a-si prelua copiii din fata unitatii de invatamant. Sunt 20 de clase mutate in noua locatie, iar reprezentantii scolii Iordache Cantacuzino au precizat ca au intampinat cateva dificultati in ceea ce priveste relocarea, dar prima zi s-a desfasurat cu bine.

Si aici, triajul epidemiologic are loc observational, iar in fiecare clasa sunt intre 20 si 30 de elevi, cu distantare maxim posibila, asa cum prevede ordinul comun.

O alta nemultumire a parintilor este lipsa transportului pentru elevi. Cei care nu au masini sau care sunt la serviciu, trebuie sa caute mereu solutii pentru a-i trimite pe copii, in timp util, la scoala.  Ei spera ca administratia locala sa gaseasca o rezolvare pentru aceasta problema.

De precizat este faptul ca de la Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino au fost relocate alte cinci clase la Liceul Economic Nicolae Iorga din zona pietei Deal si patru la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc din Vale.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow