32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

 A început, din nou, școala. Toții elevii din municipiul Pașcani au ajuns în bănci

Dupa circa trei luni de cursuri online, luni, 8 februarie a.c., a sunat din nou clopotelul in scoli pentru elevi. In municipiul Pascani, unitatile de invatamant si-au deschis portile pentru toti copiii, dat fiind faptul ca incidenta permite scenariul verde, adica cu totii in banci.

La Colegiul Tehnic CF Unirea din zona Vale, institutia a prins din nou viata iar salile de clasa au fost pline cu elevi.

Conducerea scolii a precizat ca se respecta toate regulile impuse de contextul pandemic: circuite, triaj observational, dezinfectare, aerisirea spatiilor si distantare, maxim posibil, asa cum prevede ghidul elaborat de cele doua ministere, cel al Educatiei si cel al Sanatatii. Pentru evitarea aglomeratiei, Colegiul Unirea are un orar diferit.

Potrivit ordinului comun, în cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau altă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare. Directoarea scolii, Daniela Orasanu, a precizat ca institutia este pregatita si pentru astfel de situatii.

In cazul în care există un consimţământ informat şi semnat al părintelui/tutorelui legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceştia vor putea fi testaţi, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale scolare. In municipiul Pascani, la Compartimentul de Medicina Școlară și Mediatori Sanitari sunt opt cadre medicale: un doctor si sapte asistenti, care merg prin scolile si gradinitele din oras. Deocamdata, in scolile pascanene nu au ajuns teste antigen.

Si Colegiul National Mihail Sadoveanu si-a primit luni elevii. Conducerea scolii i-a informat pe copii ca trebuie sa respecte regulile ca si pana acum: circuite specifice, masca obligatorie, dezinfectarea mainilor sau pastrarea distantei. O regula noua este faptul ca elevii trebuie sa iasa afara pentru gustarea din pauze.

De precizat este faptul ca scolile din municipiul Pascani raman in scenariul verde deocamdata, iar indicele pentru ziua de duminica, 7 februarie a.c., era de 0,71/mia de locuitori. In functie de situatia epidemiologica, institutiile scolare pot intra in scenariul galben sau rosu.

 

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow