11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Comert printre picioarele trecatorilor

Noua conducerea a Primariei Pascani ii incurajeaza pe comercianti sa isi deaschida afaceri pe trotuare, chiar daca spatiul este destinat traficului pietonal. De curand, la trecerea de pietoni din fata Bancii Transilvania, pe strada Moldovei a amplasata o rulota unde sunt comercializate produse fast-food.

Contractul a fost incheiat pentru o perioada de sase luni de zile iar curentul electric a fost tras de pe peretele Casei de Cultura. Nu are apa curenta si nici canalizare. Mai ales atunci cand clientii stau la coada, pe torutar se circula cu dificultate, motiv de nemultumire pentru unii cetateni.

De asemenea unii dintre comerciantii care au magazinele in spate spun ca a fost obstructionata trecerea pentru pietoni si ca afacerile lor nu mai au vizibiltate.

O alta problema este panoul publicitar amplasat in fata rulotei, printre picioarele trecatorilor. `Situatia a fost semnalata de un cetatean care sustine ca proprietarul afacerii ar fi prieten cu primarul.

Viceprimarul Cristian Ratoi recunoaste ca nu este cel mai potrivit loc, dar terenul a fost ocupat cu acordul Primariei. El sustine ca daca vor mai fi astfel de cereri din partea altor agenti economici, ar trebui sa fie aprobate.
Mentionam ca pe strada `Stefan cel Mare din Pascani mai sunt mai sunt amplasate cateva chioscuri, dar pe terenul de langa trotuar.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI