9.4 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Modificari: Taxa de salubritate, 10,16 lei pentru toţi păşcănenii

Legislativul păşcănean a modificat hotărârea privind taxa de salubritate care va intra în vigoare de la începutul anului viitor. Sunt afectate familiile numeroase care ar fi urmat să beneficieze de o taxă mai mică. Decizia a fost luată după ce hotărârea nu a obţinut viza Prefecturii Iaşi în urma controlului de legalitate.

De la 1 ianuarie 2018 toţi păşcănenii vor fi nevoiţi să achite câte o taxă lunară de salubritate de 10, 16 lei. Hotărârea este valabilă şi pentru familiile numeroase, cele mai afectare de acesta măsură. Asta deoarece măsură de protecţie aprobată de consilieri la sfârşitul lunii septembrie, taxa de 8 lei pentru al treilea membru de familie şi următorii, a fost eliminată astăzi. Edilul municipiului a explicat că juriştii prefecturii Iaşi nu au au avizat hotărârea în formă initiala, cu două taxe, pe motiv că ar fi ilegală.

Nici de acesta dată taxa de salubritate nu a fost votată de consilierii din opoziţie, pe motiv că ar fi prea mare. Menţionăm că până la sfârşitul anului păşcănenii achita câte 13 lei de persoană pe lună, pe factura nu că taxa specială şi doar de aproape jumătate din populaţie. De la inceputul anului serviciile facturate vor fi înlocuite cu taxa de salubritate care urmează să fie achitata trimestrial la Serviciul Local de Finanţe Locale. Conform planului tarifar aprobat de consilierii locali prin HCL 86 din 09.08.2012 taxa de salubritate ar urma să fie la nivelul judeţului de 8,78 lei în oraşele din judeţ şi 4,06 lei în comune, în anul 2018. Ele vor fi majorate până la 13,30 lei de persoană în oraşe şi 6,16 lei la comune.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow