4 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Ministrul sănătății: Vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie. Pot fi până la 20.000 de cazuri pe zi Citeşte întreaga ştire: Ministrul sănătății: Vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie. Pot fi până la 20.000 de cazuri pe zi

Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că, potrivit estimărilor specialiștilor, vârful valului 4 al pandemiei de coronavirus va ajunge în România la mijlocul lunii octombrie și a atras atenția că numărul paturilor din secțiile de terapie intensivă destinate pacienților cu COVID-19 s-ar putea „să nu fie suficiente”.

 


Cseke Attila a afirmat că la mijlocul lunii octombrie se poate ajunge până la 20.000 de cazuri noi de infectări pe zi. „Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (de noi infectări pe zi – n.red.)”, a spus Cseke Attila. „La 20.000 de cazuri de COVID pe zi, cifră estimată pentru jumătatea lunii octombrie, există riscul ca cele 1.600 de paturi de terapie intensivă pe care România le-a avut în valurile anterioare să nu fie suficiente”, a avertizat Cseke Attila.

Ministrul interimar al sănătății a solicitat responsabilitate și solidaritate „de la toată lumea”, pentru că ne așteaptă o perioadă „de foc”. „Ne așteaptă 2-3 săptămâni de foc, care înseamnă responsabilitate și solidaritate de la toată lumea. Nu vreau să aud chestiuni de patriotisme locale. Nu putem să refuzăm un pacient pentru că vine dintr-un alt județ. S-a mai întâmplat. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate toți”, a spus Cseke Attila. Ministrul interimar al sănătății a spus că a cerut în plan de la prefecți și de la DSP pentru reducerea treptată a activităților non-COVID, chiar dacă autoritățile încearcă să păstreze în continuare spitalele deschise și pentru alte categorii de pacienți. „Această situație este pentru 3-4 săptămâni, dacă este o chestiune temporară, noi trebuie să găsim soluții temporare”, a spus Cseke Attila.

Sursa Libertatea

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI