-7.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Tinerii din Hălăucești au reușit! Localitatea are titlul de „Sat european de tineret 2022”

Tinerii din comuna Halaucesti au reusit! Au adus acasa titlul de „Sat european de tineret 2022”. Adica, au muncit enorm in acest an, pentru ca cel viitor, sa aduca in Halaucesti lucruri bune pentru tineri. Desemnarea a fost facuta in cadrul unei gale de premiere, ce a avut loc miercuri, 29 septembrie, in Aroneanu.

 


Castigarea acestui titlu inseamna pentru comunitate un pas spre un viitor mai bun. In 2022, schimbarea va fi adusa de tineri, prin activitati concrete si infiintarea unui centru de tineret. Toate vor fi realizate cu fonduri europene.

Voluntarii din grupul de initiativa au cautat sprijin nu doar local, ci si judetean. Le-au cerut sa li se alatura in activitatile viitoare, reprezentantilor Prefecturii si Consiliului Judetean Iasi, Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi, UMF si Protectia Mediului.

Titlul de ”Sat European de Tineret” este oferit de către Guvernanță satelor sau comunelor care își doresc ca prin acest program să facă o schimbare în comunitatea lor. Pe parcursul anului în care vor purta acest titlu, toate activitățile, proiectele, evenimentele sau acțiunile ce vor fi organizate la nivel local vor urmări să crească participarea tinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme sau nevoi ale tinerilor din comunitate, cât și îmbunătățirii unor aspecte care-i vizează în mod direct pe tinerii din mediul rural.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow