More

  Lucrări de dezinfecţie la blocuri. Primarul promite şi scoaterea apei din subsolurile inundate

  Măsuri de protecţie împotriva noului coronavirus,  la blocurile din Paşcani. Edilul municipiului a anunţat că în zilele următoare vor avea lucrări de dezinfecţie în toate cele 407 scări de bloc şi trotuarele din imprejurimi şi vor fi puse la intrare dispozitive cu soluţii pentru dezinfectarea mainilor.

  În acest sens fondul de rezervă pentru situaţii de urgenţă va fi suplimentat cu 100 000 lei. Primarul Dumitru Pantazi a precizat că vor avea loc şi lucrări la subsolurile blocurilor inundate pentru scoaterea apei. Pentru rezolvarea acestei probleme vă fi încheiat un protocol cu operatorul regional de apă şi canalizare Apavital.

  Edilul a explicat că, de acesta dată, decontarea se poate face de la bugetul local, în contextul stării de urgenţă decretata de preşedintele României.
  Rectificarea bugetară a fost aprobată de Comisia Economică. În cadrul dezbaterilor consilierul liberal Marius Pintilie a solicitat lămuriri, pe motiv ca şi consilierii din opoziţie a depus un proiect asemănător.

  În realitate proiectul consilierilor din opoziţie a primit aviz negativ din partea serviciilor de specialitate pe motiv că nu pot fi făcute investiţii din bani publici pe domeniul privat. Iniţiatorii au solicitat înlocuirea branşamentelor de canalizare din subsolurile blocurilor dar şi decontarea lucrărilor de igienizare.

  Menţionăm că în Ordonanţa militară nr 4 se arata ca „Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune” începând cu data de 31 martie 2020.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Consilier local până în ultima zi. Proiect de hotărâre pentru un parc industrial

  Un consilier local din Paşcani a depus un proiect de hotărâre în vederea identificării unei suprafeţe de teren pentru amenajarea unui parc industrial. Sorin...

  Promisiunile lui Orban pentru județele Moldovei. Șoseaua care “va fi finalizată înainte de termen”

  Prim-ministrul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a prezentat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă organizată în municipiul Bacău, proiectele pe care Guvernul le are în infrastructura...

  Operatorul de transport: Problemele minore apărute la două autobuze au fost rezolvate

  Probleme minore la două dintre autobuzele SH achiziţionate de curând de noul operator local de transport public local. La sfârşitul săptămânii trecute, în cursul...