More

  Lucrări de dezinfecţie la blocuri. Primarul promite şi scoaterea apei din subsolurile inundate

  Măsuri de protecţie împotriva noului coronavirus,  la blocurile din Paşcani. Edilul municipiului a anunţat că în zilele următoare vor avea lucrări de dezinfecţie în toate cele 407 scări de bloc şi trotuarele din imprejurimi şi vor fi puse la intrare dispozitive cu soluţii pentru dezinfectarea mainilor.

  În acest sens fondul de rezervă pentru situaţii de urgenţă va fi suplimentat cu 100 000 lei. Primarul Dumitru Pantazi a precizat că vor avea loc şi lucrări la subsolurile blocurilor inundate pentru scoaterea apei. Pentru rezolvarea acestei probleme vă fi încheiat un protocol cu operatorul regional de apă şi canalizare Apavital.

  Edilul a explicat că, de acesta dată, decontarea se poate face de la bugetul local, în contextul stării de urgenţă decretata de preşedintele României.
  Rectificarea bugetară a fost aprobată de Comisia Economică. În cadrul dezbaterilor consilierul liberal Marius Pintilie a solicitat lămuriri, pe motiv ca şi consilierii din opoziţie a depus un proiect asemănător.

  În realitate proiectul consilierilor din opoziţie a primit aviz negativ din partea serviciilor de specialitate pe motiv că nu pot fi făcute investiţii din bani publici pe domeniul privat. Iniţiatorii au solicitat înlocuirea branşamentelor de canalizare din subsolurile blocurilor dar şi decontarea lucrărilor de igienizare.

  Menţionăm că în Ordonanţa militară nr 4 se arata ca „Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune” începând cu data de 31 martie 2020.

  Citeste si  Pascaniul invadat de câini din localităţile învecinate. Unde trebuie să suni

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Cum se împarte investiţia de jumătate de miliard de euro din judeţul Iaşi

  Patruzeci de consilii locale şi Consiliul Judeţean au început să adopte hotărâri prin care aprobă alocarea a două procente din pachetul de extindere a...

  Pascaniul invadat de câini din localităţile învecinate. Unde trebuie să suni

  Dacă aveţi probleme cu câinii comunitari trebuie să anunţaţi Serviciul de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Paşcani. Edilul municipiului va îndemâna să sunaţi, cu...

  Autobuzele revin la program normal în câteva zile. Serviciul, în pericol de a fi închis o lună şi jumătate

  Incertitudini cu transportul public din Paşcani. Dacă în momentul de faţă autobuzele asigură două din cele 10 curse pe zi pentru fiecare traseu, din...

  Opinii