23.7 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

La Săbăoani se poate, la Pașcani, nu. Piață modernă cu bani de la bugetul local – VIDEO

- Advertisement -

Într-o comună se poate, într-un municipiu, nu. La doar 30 km de Pașcani, în Săbăoani, o comună cu puțin peste 11.000 de locuitori, zilele trecute a fost inaugurată o piață agroalimentară acoperită, modernă, autorizată sanitar și făcută cu bani de la bugetul local. Suprafață utilă este de peste 300 de metri pătrați pentru vânzare, cu 48 ml de tarabe, spații pentru brânzeturi și lactate cu vitrine frigorifice de aproape 10 ml.

Lucrările pentru modernizarea pieței, pe vechiul amplasament, au început în octombrie 2020, iar investiția a costat circa un milion de lei din bugetul local, spune primarul, Florin Vîrgă. Din acești bani au fost făcute toate modernizările, inclusiv, grupuri sanitare și spațiul administrativ.

Investiția este extrem de utilă locuitorilor și comercianților din comună, dar și din localitățile învecinate. În Săbăoani sunt producători de ciuperci, miere de albine sau fructe.

La Pașcani, contractul pentru modernizarea pieței agroalimentare din zona Vale, încheiat de noua administrație, în februarie 2021 pentru suma de 7.181.000 lei, TVA inclus, va fi, cel mai probabil, reziliat. Este concluzia la care au ajuns atât primarul cât și unii consilieri locali după ce valoarea investiției a crescut de la aproape 7,2 la circa 21 de milioane de lei, în urmă finalizării și predării proiectului. Astfel înseamnă că, pășcănenii dar și comercianții mai au de așteptat până vor vedea o piață modernă potrivită pentru timpurile actuale.

Piața agroalimentara zona Vale Pașcani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow