17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Toaleta publică din piața Deal Pașcani, închisă pentru renovare

Problemă „delicată” pentru comercianții din piața agroalimentară din zona Deal a municipiul Pașcani. De două săptămâni, grupul sanitar a fost închis pentru renovare. De atunci, cei care vin să vândă, dar și trecătorii, nu mai pot folosi toaleta publică și sunt nevoiți să caută soluții. Unii spun că folosesc toaletele barurilor din zona, alții că se abțin până ce ajung acasă.

Ei sunt nemulțumiți că administrația locală nu a găsit o soluție provizorie, cum ar fi o toaletă mobilă, până când va fi redeschisă cea publică.

Reprezentanții primăriei spun că se muncește și că locația ar urma să fie gata în circa două săptămâni. Potrivit celor spuse de viceprimarul, Cristian Rățoi, vor fi amenajate câte patru toalete pentru bărbați, respectiv, femei, va fi schimbată gresia și faianță, se vor pune lămpi LED, vor fi schimbate instalațiile și altele. Conform anunțului de licitație pentru această investiție, lucrările erau estimate la 117.000 de lei.

De precizat este faptul că administrația locală a cumpărat anul trecut trei seturi de toalete ecologice, cu câte trei grupuri, bărbați, femei și persoane cu handicap, cu suma de 134.994 lei. Deocamdată, conform unor surse neoficiale, sunt depozitate la stația Raizer de la ieșirea din municipiu și urmează să fie montate în oraș după ce vor fi obținute cărțile funciare ale terenurilor unde vor fi puse. Pentru a putea fi folosite, trebuie făcute lucrări de branșare la apă și canalizare.

De precizat este faptul că administrația locală mai are alte cinci toalete mobile dar care sunt amplasate în momentul de față în Parcul Municipal.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow