27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Drumul scurt spre suburbia Blăgești a fost închis 

Primăria Pașcani a închis drumul scurt către suburbia Blagesti. În dimineață zilei de 11 aprilie, muncitorii Serviciului de Gospodărie Comunală au pus un parapet din beton pe segmentul care face legătura cu Drumul Național 28A, în apropierea barierei. 

Asta după ce Poliția Rutieră a constatat încă o dată că accesul în DN 28A de pe porțiunea de drum care face legătură cu stradă Avram Iancu nu este autorizat.

Măsura a fost anunțată în ședința Comisiei de Circulație,care a avut loc vineri 8 aprilie a.c., ora 10.00, la sediul administrației locale. Astfel, circulația pe la barieră va fi interzisă până când va fi amenajată o intersecție autorizată.

De asemenea și pe partea dinspre Blagesti au fost amplasați piloni din beton.  Lucrările au fost făcute de lucrătorii CFR, sub supravegherea șefului gării.

Locuitorii din Blagesti sunt nemulțumiți de măsurile care au fost luate, pe motiv că sunt izolați și trebuie să înconjoare câțiva kilometri pentru a întră în suburbie, dar și cei care au afaceri și teren în apropierea barierei spun că vor fi afectați de aceste modificări.

Precizăm că bariera de la Blagesti a fost închisă în anul 2011, în urmă unor accidente rutiere și a fost redeschisă în anul 2013 după ce fostul primar Grigore Crăciunescu a cheltuit din bugetul local cca 1, 4 milioane de lei pentru amenajarea unui drum de legătură. La acea vreme s-a obținut doar avizul de la CFR, nu și de la Direcția Regionale de Drumuri și Poduri Iași. Mai mult, într-un raport din 2013, Curtea de Conturi arată că nu a fost făcută recepția finală a lucrărilor și că sunt necesare măsuri suplimentare pentru exploatarea investiției în deplină siguranță. Inspectorii au solicitat documente justificative pentru cheltuirea banilor și recuperarea prejudiciilor, în contextul în care o parte din lucrări au fost făcute fără temei legal și pe terenurile unor cetățeni.

De atunci și până acum reprezentanții adminsitratiei locale au încercat să găsească o soluție pentru rezolvarea problemei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow