13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Județul Iași a depășit 1 milion de locuitori. Lista celor mai populate localități ieșene

Județul Iași a depășit oficial borna de 1 milion de locuitori. Cei mai mulți ieșeni sunt înregistrați în zona metropolitană Iași, localitățile din jurul orașului cunoscând o explozie demografică uriașă în ultimii ani. Municipiul Iași a depășit 400 de mii de locuitori, în timp ce o altă localitate din zona metropolitană adună mai mulți locuitori decât două orașe la un loc

Județul Iași a ajuns cea mai populată regiune din țară după Capitala României. În cele 98 de localități din județul Iași sunt înregistrați 1.008.254 de locuitori, cifre trecute în documentele oficiale ale autorităților județene. În lista celor mai populate localități din județul Iași apar nu doar centre urbane, ci și mai multe comune. Citiți în rândurile de mai jos cum a evoluat populația localităților din județul Iași din 2020 și până în prezent și cum s-a ajuns ca municipiul să fie cel mai populat oraș de provincie. Autoritățile au luat în calcul numărul de locuitori pentru a calcula rata de incidență a cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate în parte.

Jumătate de milion de locuitori în cele 5 orașe din județul Iași

În municipiul Iași sunt înregistrați în mod oficial 410.875 de locuitori. La 1 iulie 2020, populația municipiului Iași era de 388.294 persoane. În jumătate de an, în oraș au mai fost înregistrați alte peste 20 de mii de persoane. De asemenea, în municipiul Pașcani sunt înregistrate 46.159 persoane, cifră ușor mai ridicată față de luna iulie 2020, când în al doilea oraș din județ erau 45.230 de locuitori.

Continuarea pe BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI