-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Invitație concurs: „File inspirate din cronicile lui Neculce”

Liceul Teoretic ,,Ion Neculce” din Târgu Frumos invită elevii de gimnaziu și liceu să participe la concursul județean „File inspirate din cronicile lui Neculce” , ediția a II-a.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni. Prima dintre ele, cea de SCRIERE CREATIVĂ, constă în elaborarea unei creații literare (încadrate în una din categoriile: poezie, proză, dramaturgie, eseistică) pornind de la un episod, la alegere, din istoria, cultură și civilizația Moldovei sau de la un proverb sau zicătoare populară românească.

 Cea de-a II-a secțiune, de CREAȚIE PLASTICĂ, implică realizarea unui poster/colaj, pictură, desen format A3, utilizând orice tehnică de lucru sau materiale decorative, care să ilustreze o imagine, un cadru care să ilustreze elemente de cultură și civilizație specifice Moldovei (tradiții, obiceiuri, elemente de etnografie, elemente de patrimoniu cultural local tangibile și intangibile), o secvență din istoria Moldovei sau semnificația unui proverb sau a unei zicători populare românești.  Posterul va fi expediat împreună cu o scurtă prezentare a elementelor de cultură și civilizație redate sau a secvenței istorice ilustrate. Eseul va avea maxim 500 de cuvinte.

Data limita de trimitere a lucrărilor este 23 februarie 2020. Cele două produse vor fi expediate atât prin poștă, cât și electronic la neculcecultural@gmail.com,cu precizarea Pentru Concursul File inspirate din cronicile lui Neculce.

 Pentru fiecare secțiune se vor acorda premii (I, II, III),mențiuni și diplome de participare.

Anunțarea rezultatelor și premierea elevilor se va realiza în cadrul Simpozionului „Dimensiuni trasdisciplinare și axiologice ale educației prin cultură”, în data de 1 aprilie 2020.

Mai multe detalii gasiti in link-ul de mai jos:

https://unitateprincultura.news.blog

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Consiliul Local Pașcani şi-a desemnat reprezentanţii în şcoli

Legislativul pascanean și-a desemnat consilierii locali care vor face...

Cadavru gasit intr-o canalizare de langa Primarie (foto)

Descoperire șocantă într-un canivou din apropierea Primăriei Pașcani. O...

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului. Casa...

Spatiu pentru centru de dializa la Pașcani

Încă un pas în înființarea unui centru de dializa...